Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο CEO της Coffee Island στο περιοδικό Best: «Μετανιώνω που λειτουργώ περισσότερο με τη λογική»

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο CEO τη...

Της Νεκταρίας Ντούκα - photo: Νίκος Ψαθογιαννάκης

Ο CEO της Coffee Island μιλάει στο Best για την «κούρσα» της πατρινής εταιρείας από το μικρό καφεκοπτείο στη Ρήγα Φεραίου στα 420 καταστήματα σε 4 χώρες, τους 3.000 εργαζομένους και τον τζίρο των 31.630.000€ το 2017.

 

Το αγαπημένο μου Coffee Island είναι αυτό της γειτονιάς μου. Απ’ όπου παίρνω και τον πρώτο μου καφέ, μέχρι να φτάσω στο γραφείο!

 

To 2019 η Coffee Island συμπληρώνει 20 χρόνια. Από το πρώτο καφεκοπτείο στη Ρήγα Φεραίου μέχρι τα 420 κατα­στήματα, υπήρξε κάποια απόφαση που θωρείτε ότι ήταν η πιο κρίσιμη για την ανάπτυξη της εταιρείας; Περιμένατε αυτή την εξέλιξη;

Από το 2009 που έγινα μέλος της Coffee Island αποφασίσαμε να θέσουμε πολύ ψηλά τον πήχη και οραματιστήκαμε κάτι τελείως καινοτόμο και πρωτότυπο. Από τότε μέχρι σήμερα οι στόχοι μας έχουν αλλάξει, το πλάνο μας έχει αλλάξει, η στρατηγική μας έχει αλλάξει, αλλά το όραμά μας και οι άξιες μας παραμένουν αναλλοί­ωτες. Σταθερά, λειτουργώντας βάσει ενός ισχυρού στρατηγικού πλάνου, αλλά και με την αποδοχή των καταναλωτών αποτελώντας ένα brand ευρέως αποδεκτό στον ελλαδικό χώρο, συνεχίζουμε να υλοποιούμε τα όσα έχουμε χαρτογραφήσει εντός και εκτός συ­νόρων, χωρίς να ξεχνούμε ποια είναι η αφετηρία μας.

Σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται καθημερινά, αλλά ξεχωρίζω ως καθο­ριστικό σταθμό για την εξέλιξη της Coffee Island το 2012, όπου πραγματοποιήθηκε rebranding συνολικά στην εταιρεία και το δί­κτυο των καφεκοπτείων της. Και τολμώ να αναφέρω πως αντίστοι­χες αποφάσεις θα λάβουμε όποτε κρίνουμε πως είναι απαραίτητο, με στόχο να διατηρήσουμε τον οργανισμό που έχει δημιουργηθεί σε ηγετική θέση στην αγορά.

Τα τελευταία 10 χρόνια η εξωστρέφεια της εταιρείας ξε­περνά τα όρια της χώρας. Κύπρος, Λονδίνο, Καναδάς. Ποιο είναι το επόμενο βήμα και ποιο το συνολικό όραμα;

Παρά τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αποφασίσα­με να απλώσουμε τα φτερά μας στο εξωτερικό. Η προσθήκη 2 ακό­μη κρίκων στην αλυσίδα μας, στην πολυπολιτισμική αγορά του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο και του Τορόντο στον Καναδά, μας κάνει χαρούμενους και ταυτόχρονα υπερήφανους, ενώ από το ερχόμενο φθινόπωρο το πρώτο καφεκοπτείο Coffee Island στο Ντουμπάϊ των ΗΑΕ θα είναι πραγματικότητα. Δημιουργήσαμε έτσι ένα τόξο παρουσίας του brand σε σημαντικές επιχειρηματικές και πολιτιστικές μητροπόλεις τριών σημαντικών ηπείρων. Όραμά μας είναι: να μυσταγωγούμε όλο και περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο στη μαγεία του ποιοτικού καφέ.

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης το franchise γνώρι­σε δόξες στην χώρα μας, αν και σε κάποιες περιπτώσεις …ξεφούσκωσε γρήγορα. Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Coffee Island;

Ο οργανισμός της Coffee Island αποτελείται από ανθρώπους. Από τους εργαζόμενους στην εταιρεία έως και τους farmers στις χώρες που προμηθευόμαστε τον καφέ, τους συνεργάτες, barista και διανομείς πιστεύουμε στο ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες. Η αγά­πη μας, η αφοσίωση, το πάθος και το μεράκι γι αυτό που κάνουμε, μας ενώνει. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή καθημερινά, μια μοναδική εμπειρία! Θέλουμε και μπορούμε να προσφέρουμε! Εάν μας ρωτήσει κάποιος γιατί το πρωί ξυπνάμε και πάμε στη δουλειά μας, η απάντηση θα είναι κοινή: Για να προ­σφέρουμε! Αυτός είναι ο σκοπός μας! Ο καταναλωτής είναι αρκετά έξυπνος για να αντιληφθεί πως σεβόμαστε τον ίδιο, τα χρήματά του και την επιλογή του να μπει σε ένα καφεκοπτείο του δικτύου μας. Η σχέση μας με τους καταναλωτές βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη εδώ και 20 χρόνια.

Υπάρχει κάποιο «μυστικό» ή κάποιο μότο που ακολου­θεί η εταιρεία απαρέγκλιτα όλα αυτά τα χρόνια;

Παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας όλα αυτά τα χρόνια. Με σεμνότητα και με σύνεση, θέλουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αρμονικά με όρεξη, μεράκι και αγάπη για τον καφέ. Με αυτή τη σκέψη πορευόμαστε καθημερινά!

Έδρα της εταιρείας παραμένει η Πάτρα. Είναι εύκολο εν καιρώ κρίσης να δραστηριοποιείται κανείς επιχειρηματι­κά στην Ελλάδα;

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μας βρίσκονται στην Πάτρα. Ακόμη, διαθέτουμε εγκαταστάσεις στην Αθήνα και την Θεσσαλονί­κη. Επιπλέον, στην Πάτρα βρίσκονται τα 2 roasteries καφέ. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες της χώρας μας δημιουργούμε συνεχώς θέσεις εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους ανθρώ­πους να μείνουν, να παράγουν και να εξελιχθούν στον τόπο τους. Καθημερινά, αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Κάποιες ημέρες είναι εύκολες και άλλες πιο δύσκολες. Αδιαμφισβήτητα, έχουμε βιώσει ιδιαίτερα καλές και όμορφες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια και απο­δεχόμαστε πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Με υπομονή και επιμονή απαριθμούμε πλέον 420 καφεκοπτεία σε 4 χώρες και περισσότε­ρους από 3.000 εργαζόμενους.

Υπάρχει κάποια επιχειρηματική απόφαση για την οποία έχετε μετανιώσει;

Πολλές φορές μετανιώνω που λειτουργώ περισσότερο με τη λογική και λιγότερο με το συναίσθημα και το ένστικτο. Δυστυχώς όμως, ιδιαίτερα σε σημαντικές αποφάσεις, η λογική πρέπει να υπερισχύει. Σίγουρα έχω μετανιώσει για κάποιες αποφάσεις μου. Αλλά φροντίζω πάντα να διορθώνω τις καταστάσεις. Το πιο ση­μαντικό για εμένα είναι να μην αδικήσω κάποιον συνεργάτη μου.

Αν δεν ήσασταν στο τιμόνι της Coffee Island ποια άλλη δουλειά θα θέλατε να κάνετε;

Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην Coffee Island και έχω μια εργασία που παράλληλα είναι και χόμπι μου. Θεωρώ πραγματι­κή ευτυχία η εργασία ενός ανθρώπου να είναι και το χόμπι του. Επίσης, είμαι μέλος μίας ομάδας που αγωνίζεται και βελτιώνεται συνεχώς. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά αλλά πάνω από όλα περνάμε καλά και χαιρόμαστε πραγματικά αυτό που κάνουμε. Για να απα­ντήσω όμως στην υποθετική ερώτηση που μου κάνατε, θα ήθελα να ήμουν σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα αεροδυναμικού σχεδιασμού. Η αεροδυναμική πάντα με γοήτευε! Αποτέλεσε άλλω­στε και το πρώτο πτυχίο μου στο πανεπιστήμιο.

Ποιος είναι για εσάς ο αγαπημένος σας καφές και ποιο, αν υπάρχει, το αγαπημένο σας Coffee Island;

Ο αγαπημένος μου καφές είναι ο φίλτρου. Μου αρέσουν οι καθαρές γεύσεις και τα Αιθιοπικά αρώματα. Αυτή την περίοδο απολαμβάνω το νέο καφέ του Microfarm Project, Ethiopia Guji. Τα καφεκοπτεία Coffee Island αποτελούν μέλη κάθε γειτονιάς. Οπότε, αναφορικά με το αγαπημένο μου Coffee Island, θα πω σίγουρα πως είναι αυτό της γειτονιάς μου. Απ’ όπου παίρνω και τον πρώτο μου καφέ, μέχρι να φτάσω στο γραφείο!

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Best που κυκλοφορεί

Η ταλαντούχα Μυρτώ Κιούρτη και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο σπίτι και τη διακόσμηση

Νέλλα Ιωάννου και Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου - Patras Fashion Power

Η παιδική μόδα στο Best που κυκλοφορεί... Η πιο γλυκιά φωτογράφιση

Κάναμε πρόβα νυφικού και φορέσαμε τα καλύτερα μονόπετρα - ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από το Best που κυκλοφορεί

Διαλέξαμε όλη τη μόδα των γιορτών από το περιοδικό Best που κυκλοφορεί - ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γιορτάζουμε 10 χρόνια Best με το μεγαλύτερο τεύχος που βγάλαμε ποτέ

Τα καλύτερά μας χρόνια! Γιορτάζουμε τα 10 χρόνια BEST με το πιο προσωπικό και νοσταλγικό editorial

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight