Back to Top
#TAGS Νάσος Νασόπουλος Κορωνοϊός Αιγιάλεια 200 Χρόνια Από Την Ελληνική Επανάσταση
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Θρίλερ" με τα βίντεο που καταγράφουν την δολοφονία του Μπακάρι στη Ζάκυνθο - Ζήτησε να εξεταστεί η νομιμότητά τους ο Αλέξης Κούγιας

"Θρίλερ" με τα βίντεο που κατα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Εύχομαι να ήμουν εκεί, μήπως άλλαζε κάτι» είπε με σπασμένη φωνή ο φίλος του θύματος, στο δικαστήριο

Σκληρή «μάχη» θυμίζουν όσα διαδραματίζονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας, εκεί όπου συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Αμερικανικού τουρίστα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στην Ζάκυνθο, το καλοκαίρι του 2017. Ο συνήγορος τριών κατηγορούμενων Αλέξης Κούγιας ζήτησε αφενός να εξεταστεί η νομιμότητα των βίντεο που έχουν καταγράψει την δολοφονία  και αφετέρου να μην εξεταστεί ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λαγανά, με αιτιολογία το ότι είχε δει το προανακριτικό υλικό.

Τελικά ο μάρτυρας κατέθεσε, ωστόσο για το εάν θα επιτραπεί η παρουσίαση των βίντεο εκκρεμεί η απόφαση.

 

Μάχη μέχρι τελικής πτώσης, μέσα στη δικαστική αίθουσα

 

Για την κατάθεση του μάρτυρα αλλά και για την χρήση του βίντεο ο συνήγορος υπεράσπισης τριών κατηγορούμενων, Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως υπάρχει δικονομικό κόλλημα καθώς απαγορεύεται αυτός που εκτελεί προανακριτικά καθήκοντα -και προανακριτικά καθήκοντα εκτελεί και αυτός που μελετάει προανακριτικό υλικό(όπως είναι τα βίντεο)-να εξεταστεί στο δικαστήριο.

Τελικά ο μάρτυρας εξετάστηκε ενώ τέθηκε και το ζήτημα της νομιμότητάς των βίντεο που υπάρχουν.

«Σύμφωνα με τον νόμο για να εγκαταστήσεις κάμερες σε έναν ιδιωτικό χώρο πρέπει να έχεις ειδική άδεια από τις αρχές. Στα δικαστήρια εξετάζονται μόνο νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Όπως δεν μπορούν να εξεταστούν τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν υποκλαπεί παράνομα είναι δεν μπορεί να εξεταστεί και υλικό το οποίο προκύπτει από κάμερες οι οποίες δεν έχουν εγκατασταθεί νομίμως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξετάσει το δικαστήριο.

Από την μία πλευρά το βίντεο εξυπηρετεί τους ισχυρισμούς μου γιατί αποδεικνύει πραγματικά ότι οι τρεις νεαροί Σέρβοι που υπερασπίζομαι δεν έχουν καμία σχέση με τα πρώτα χτυπήματα που ήταν και τα δολοφονικά χτυπήματα και τα οποία τα έκαναν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Μπράβοι και εργαζόμενοι τη νύχτα που δεν έχουν καμία σχέση με σπουδαστές , παιδιά 18 χρονών. Επειδή έχω ορκιστεί να υπηρετώ την νομιμότητα, ανεξαρτήτως  αν αυτό το παράνομο μέσω εξυπηρετεί την υπεράσπιση μου δεν μπορώ παρά να προστατεύσω το δικαστήριο από μία παράνομη απόφαση» ανέφερε ενώ έξω από δικαστήριο δήλωσε:

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανθρωποκτονία. Ανθρωποκτονία στην οποία αυτοί που την διέπραξαν γυρίζουν στο μπαρ στο οποίο διασκέδαζαν και περιμένουν ν τους πιάσει η αστυνομία, δεν υπάρχει. Το αδίκημα είναι άλλης μορφής.

Σήμερα Δευτέρα, τρίτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας και μετά την κατάθεση του πατέρα και του φίλου του θύματος που βρισκόταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, ακολούθησε η κατάθεση του Ελληνοαμερικάνου που είχε προσκαλέσει στο νησί τον Μπακάρι Χέντερσον αλλά και του διοικητή του αστυνομικού τμήματος, στο Λαγανά ο οποίος είναι ο πρώτος που χειρίστηκε την υπόθεση.

Λύγισε στο δικαστήριο ο πατέρας του Μπακάρι Χέντερσον: Δεν αναγνώρισα το παιδί μου από τα χτυπήματα, ήταν παραμορφωμένος

Εκεί και οι γονείς του θύματος οι οποίοι άκουγαν με προσοχή τις καταθέσεις των μαρτύρων. Μετά την επίσκεψή τους στο νησί όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο γιος τους οι περιγραφές έχουν άλλο νόημα. Είναι σαν να ζουν όσα έγιναν λεπτό προς το λεπτό.

Ήταν όμως ένα ταξίδι που ήθελαν να κάνουν. Βρέθηκαν στο σημείο όπου το παιδί τους άφησε την τελευταία του πνοή. Ακολούθησαν τη διαδρομή που έκανε τρέχοντας και απεγνωσμένος προσπαθώντας να σωθεί… χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο μάρτυρας που κατέθεσε πρώτος σήμερα, δεν ακολούθησε την παρέα των τριών παιδιών που βρέθηκε στο μπαρ από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Προτίμησε να μείνει λίγο παραπάνω στο ξενοδοχείο και να τους βρει αργότερα.

«Εύχομαι να ήμουν εκεί, μήπως άλλαζε κάτι»

 

«Εύχομαι να ήμουν εκεί, μήπως άλλαζε κάτι» είπε με σπασμένη φωνή.

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο της Πάτρας - Πατρινός μπάρμαν ο μόνος Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αμερικάνου τουρίστα -Φωτό

Τελικά ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Λαγανά κατέθεσε και περιέγραψε όλες τις κινήσεις που έγιναν μετά τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα.

Όπως ανέφερε, όταν υπήρξε ενημέρωση για το περιστατικό βρέθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στον τόπο όπου έγιναν όλα.

Στην διάθεσή του δόθηκαν αμέσως τα βίντεο είχαν τραβηχτεί από κάμερες ασφαλείας διπλανών μαγαζιών διασκέδασης αλλά και από την κάμερα του ίδιου του μαγαζιού όπου ξεκίνησε ο καβγάς που οδήγησε σε θάνατο.

Ο ρόλος του Πατρινού μπάρμαν

Στην κατάθεση του ο δεύτερος μάρτυρας εξήγησε ότι από την αστυνομία είδαν επί τόπου το οπτικό υλικό και αναγνώριζαν άμεσα κάποια από τα άτομα που φαινόταν ότι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του θύματος.

Ένα από αυτά ήταν ο πατρινός μπάρμαν ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεισε το δρόμο του θύματος με αποτέλεσμα να τον προλάβουν αυτοί που τον κυνηγούσαν για αν τον χτυπήσουν. Η  κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η συνέργια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Προσπαθήσαμε να εξετάσουμε το βίντεο καρέ-καρέ προκειμένου να δούμε ποιοι συμμετείχαν» είπε. Στην συνέχεια έγινε προσπάθεια να φωτιστεί ο ρόλος που είχαν δύο πρόσωπα- κλειδιά μέσα στο μαγαζί.

Πρόκειται για τον πρώτο κατηγορούμενο που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για την γυναίκα η οποία, όπως όλα δείχνουν ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει το κακό.

Μυστήριο παραμένει το αν θα καταθέσει η συγκεκριμένη γυναίκα. Μέχρι τώρα όλα έδειχναν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς  η κοπέλα για τα μάτια της οποίας ξέσπασε ο μοιραίος καβγάς, σύμφωνα με κάποιο έγγραφο νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Σερβίας και είναι αδύνατον να καταθέσει. Ο Αλέξης Κούγιας όμως σήμερα ανέφερε ως οι πληροφορίες που υπάρχουν δείχνουν πως έχει βγει από την κλινική.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, 2 Οκτωβρίου.

*Φωτ, από Ζάκυνθο- Εφ. Καθημερινή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις