Η γιορτή είχε τίτλο, «Θερίζουμε αλωνίζουμε, γλεντάμε"
Σε μία εξαιρετική εκδήλωση στο «στολίδι» της Αρκαδίας, την γραφική Καρύταινα, βρέθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου 2018, τα χορευτικά του δραστήριου Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας.
Πιο συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία φορώντας παραδοσιακές στολές συμμετείχε στην εκδήλωση - Γιορτή «Θερίζουμε αλωνίζουμε, γλεντάμε" όπου τα μέλη της είχαν την δυνατότητα να δουν από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο του θερίσματος, του αλωνίσματος και του γλεντιού με την παραδοσιακή ορχήστρα του Georgios Dalianis.
Την γιορτή διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρυτινών «Θ. Κολοκοτρώνης» ενώ συμμετείχαν και χορευτικά συγκροτήματα από την Αρκαδία. Η Καρύταινα είναι χωριό της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο και βρίσκεται στο χώρο της αρχαίας Βρένθης.
*Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέλη του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου Πάτρας φορώντας τις στολές τους, περιδιάβηκαν στα στενά σοκάκια της Καρύταινας εντυπωσιάζοντας τους ντόπιους.






Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










