Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα... "μυστικά" της Πατρινής Εξοχής των Ροϊτίκων όπου λειτουργεί η δεύτερη ημερήσια κατασκήνωση της Πάτρας

Τα... "μυστικά" της Πατρινής Ε...

Λειτουργούσε πάντα ως κατασκήνωση από το 1928

Η οδός παιδικής εξοχής βρίσκεται στα Ροϊτικα της Πάτρας και πήρε το όνομά της από το ομώνυμα ίδρυμα και το χώρο που λειτούργησε ως κατασκήνωση για παιδιά από το 1928 έως το 1939. Ο χώρος έχει μια ιδιαίτερη ιστορία που με αφορμή την προπέρσινη ανάπλασή του για να λειτουργήσει και πάλι ως κατασκήνωση, δημοτική αυτή τη φορά, αξίζει τον κόπο να τη μάθουμε.

Τα ονόματα των ιδρυτών της παιδικής εξοχής τα οποία αναγράφονται και σε εντοιχισμένη πλάκα στο κτίριο:

Κατίνα Γεωργακοπούλου

Χριστινα Γ. Κρητικού

Αγλαϊα Καραμπίνη

Ελένη Μ. Πετμεζά

Ελένη Π. Πέττα

Αγλαϊα Μανιάκη

Βασίλειος Τσινούκας

Γεώργιος Τοπάλης

Εμμανουήλ Σ. Σπυρόπουλος

Μέχρι το 1965 ο χώρος είχε εγκαταλειφθεί. Τότε, ένα ίδρυμα για παιδιά από τη Γερμανία ξεκίνησε να επισκέπτεται την κατασκήνωση για μερικές εβδομάδες κάθε καλοκαίρι. Περίπου 60 παιδιά και δέκα συνοδοί έμεναν στις εγκαταστάσεις τη θερινή περίοδο.

Το 1996 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να αποσαφηνιστεί σε ποιον ανήκε. Η κοινότητα των Ροϊτίκων διεκδίκησε νομικά και διοικητικά την απόδοση των τεσσάρων παραλιακών στρεμμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την ίδια χρονιά κατάφερε να παραχωρηθεί το ακίνητο για 50 χρόνια στον τότε δήμο Παραλίας ενώ η νομαρχία ανήγειρε εντός του οικοπέδου μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Μετά από λίγα χρόνια ο χώρος επανήλθε στο προσκήνιο χάρη στην επιμονή του προέδρου της κοινότητας Αργύρη Φιλιππόπουλου που έπεισε τον δήμο Πατρέων να τον αναπλάσει, να επισκευάσει τις εγκαταστάσεις και να λειτουργήσει εκεί τη δεύτερη ημερησια δημοτική παιδική κατασκήνωση, μετά την πλαζ.

Στο χώρο λειτουργει από τις 30 Ιουνίου του 2018 η δεύτερη παιδική κατασκήνωση του Δήμου Πατρέων, φιλοξενώντας συνολικά 300 παιδιά.

Ο νέος χώρος των παιδικών κατασκηνώσεων στα Ροίτικα, περιλαμβάνει τραπεζαρία, ιατρείο, τουαλέτες, ντουζιέρες, γήπεδα άμμου, αίθουσα εκδηλώσεων και πράσινο.

Η χρήση του ημιυπαίθριου χώρου παραμένει αυτή που ήταν και στη δεκαετία του ’60. Θα είναι και σήμερα η τραπεζαρία για να τρώνε τα παιδιά…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις