Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντυπωσιακό και για πρώτη φορά με μέτρο, το έθιμο του Ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου - ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Εντυπωσιακό και για πρώτη φορά με μέτρο,...

Δείτε τις εικόνες

Με παρέλαση εκατοντάδων «ρουκετατζήδων» με επικεφαλής τον διάσημο Αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή, Πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού ξεκίνησε νωρίς απόψε το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στη Χίο.

Κατεύθυνση των «ρουκετατζήδων» οι θέσεις τους από τις οποίες θα αρχίσει η ρίψη των ρουκετών προς τις Εκκλησίες της Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου του Βροντάδου.

Χαρακτηριστικό του εθίμου είναι το ότι οι «ρουκετατζήδες» πραγματοποιούν όλοι μαζί την παρέλαση προς τις «θέσεις μάχης» για να βρεθούν ξανά μετά το έθιμο αδελφωμένοι και να τσουγκρίσουν κόκκινα αυγά.

Σε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά του εθίμου, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, σημειώνοντας ότι «χωρίς κόπο φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, που βάζει το έθιμο στις σωστές του διαστάσεις αυτές του μέτρου».

Όπως έγινε γνωστό είχαν ληφθεί τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε το πιο εντυπωσιακό αναστάσιμο έθιμο της ελληνικής επικράτειας, να γίνει χωρίς να προκληθούν ζημιές στους περίοικους, οι οποίοι στο παρελθόν αντιδρούσαν.

Το έθιμο μεταδόθηκε απ' ευθείας, μέσω κάμερας που τοποθετήθηκε στην περιοχή με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Χίου και της εθελοντικής Ομάδας «Όμικρον».

BINTEO-ΦΩΤΟ: chiosphotos

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις