Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Παραιτήθηκε η Καρίν Ρόιτφελντ από διευθύντρια της γαλλικής Vogue

Παραιτήθηκε η Καρίν Ρόιτφελντ από διευθύ...

"Θέλω να δοκιμάσω καινούργια πράγματα", δήλωσε η ίδια

Μετά από 10 χρόνια στη θέση της διευθύντριας της Vogue, η Καρίν Ρόιτφελντ παραιτήθηκε, δηλώνοτας ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με καινούργια, δικά της projects. «Είμαι διευθύντρια του περιοδικού εδώ και δέκα χρόνια. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό», είπε η Ρόιτφελντ σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Fashionologie.

Φυσικά, ενημέρωσε πρώτα τον CEO της Conde Nast, Τζόναθαν Νιούχαους για την απόφαση της: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τζόναθαν, και κατάλαβε πολύ καλά τη θέση μου». Ο Νιούχαους, από την πλευρά του, εξέδωσε μία ανακοίνωση στην βρετανική έκδοση του περιοδικού: «Δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την δυναμική συνεισφορά της Καρίν στη Vogue, και στους χώρους της μόδας και των περιοδικών.

Υπό την διεύθυνση της, η Vogue Paris έσπασε ρεκόρ στην κυκλοφορία, την διαφήμιση και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η Vogue Paris καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο διάσημα περιοδικά στον κόσμο, ασκώντας τεράστια επιρροή στην μόδα και την φωτογραφία.

Η ίδια η Καρίν αναδείχθηκε σε παράδειγμα προς μίμηση για το στυλ της, εκπληρώνοντας τον ρόλο της με χάρη και κομψότητα. Έγινε κολοσσός στον χώρο της. Η Καρίν θα μας λείψει πολύ. Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων απέναντι της, για όλα τα πράγματα που κατάφερε να κάνει ».

Βέβαια, πηγές από τον χώρο ανέφεραν στο Trendland ότι το διαζύγιο Vogue-Ρόιτφελντ δεν υπήρξε τόσο συναινετικό, και ότι δεν πρόκειται για παραίτηση της ίδιας, αλλά για απόλυση από μέρους της Conde Nast. Οι πηγές λένε ότι ο λόγος της απόλυσης ήταν η άρνηση της να εκπληρώσει το αίτημα του ομίλου LVMH, να εξαγοράσει ολόκληρο το τεύχος Δεκεμβρίου.

Αντί αυτού, η Ρόιτφελντ αποφάσισε να συνεργαστεί με τον φίλο και μακρόχρονο συνεργάτη της, Tom Ford. Έτσι, λέγεται ότι ο διευθυντής του LVMH έδωσε τελεσίγραφο στην Conde Nast να αποφασίσει με ποια από τις δύο πλευρές θα συνέχιζε την συνεργασία του.

Η Ρόιτφελντ θα αποχωρήσει από τη θέση της στα τέλη Ιανουαρίου, και αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρώσει μέχρι και το τεύχος Μαρτίου. Για την θητεία της στο περιοδικό, δήλωσε: «Είχα την ελευθερία να κάνω ό, τι ήθελα. Νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά», και συμπλήρωσε «Όταν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό».

Όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια (μία ακόμα συνεργασία με τον Tom Ford ίσως;), είπε: «Δεν κάνω κανένα απολύτως σχέδιο». Η αντικαταστάτρια της - ακούγεται ήδη από κάποιους ότι θα είναι η πρώην διευθύντρια της ρωσικής Vogue, Αλιόνα Ντολέτσκαγια, ή η fashion director της γαλλικής έκδοσης του περιοδικού, Εμανουέλ Αλτ - θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View