Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας που επλήγησαν από το χαλάζι-ΦΩΤΟ

O Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε τις περιο...

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με παραγωγούς στο Καγκάδι, στα Σαγέικα και στο Ριόλο

O Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή τις περιοχές της Δυτικής Αχαΐας που επλήγησαν πρόσφατα από το χαλάζι και την κακοκαιρία. Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με παραγωγούς στο Καγκάδι, στα Σαγέικα και στο Ριόλο και διαπίστωσαν μαζί το μέγεθος των ζημιών σε καλλιέργειες από οπωροκηπευτικά και αμπέλια , ζημιές που σε ορισμένες αφορούν το 100% της καλλιεργήσιμης γης.

Η ανακοίνωση:

«Έγινε συζήτηση με παραγωγούς σε σχέση με την καταβολή των αποζημίωσεων τους. Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έγκαιρη πιστοποίηση του μεγέθους των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Σε επαφή που είχε ο Ανδρέας Ριζούλης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρουμπέ γνωστοποιήθηκε ότι το υπόλοιπο των οφειλών από προηγούμενες καταστροφές σε ορισμένους παραγωγούς θα εξοφληθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τον Ιανουάριο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές.

Συζητήθηκαν ακόμα τρόποι ανακούφισης των πληγέντων σε σχέση με τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι παραγωγοί εξάλλου διατύπωσαν προτάσεις ώστε η λειτουργία του ΕΛΓΑ να γίνει πιο αποτελεσματική τις οποίες και ο βουλευτής δεσμεύτηκε να διαβιβάσει και να προωθήσει αρμοδίως.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και μίλησε με τον διευθυντή, μετέφερε τις ανησυχίες των αγροτών, ενημερώθηκε για το συνολικό πρόβλημα στην Αχαϊα και την Αιγιάλεια όπως και για την διαδικασία των αιτήσεων και των αποζημιώσεων.

Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι μετά το πέρας των αιτήσεων τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προβούν άμεσα στους απαιτούμενους ελέγχους για να πιστοποιηθούν οι ζημιές και έγκαιρα οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν με τις σωστές διαδικασίες.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις