Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τα γιούχα, ο κρυμμένος φθόνος ετών για την επιτυχία του Λάνθιμου και η κατσίκα του γείτονα που αυτή τη φορά δεν πρόκειται να ψοφήσει

Τα γιούχα, ο κρυμμένος φθόνος ετών για τ...

ΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΑΣ ΝΤΟΥΚΑ

Ναι, ok, υπήρξαν και καμιά 15αριά από τους 2.300 θεατές που παρακολούθησαν την πρεμιέρα του «The Killing of a Sacred Deer», οι οποίοι γιουχάισαν την τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες. Το οποίο γιουχάισμα, ειρήσθω εν παρόδω είναι "έθιμο" στις προβολές των Καννών, από μερίδα θεατών που θέλουν με αυτόν τον χοντροκομμένο τρόπο να προκαλέσουν ...θόρυβο όταν δεν τους αρέσει μια ταινία.

Αυτό που έχει όμως την ιδιαίτερη σημασία του, δεν είναι αυτά καθαυτά τα γιούχα, αλλά η θερμή υποδοχή τους από μερίδα Ελλήνων κριτικών και μη.

Οι οποίοι αφού ανήγαγαν σε μέγα θέμα τα γιούχα, προτάσσοντάς τα σε τίτλους, πρωτοσέλιδα και πικρόχολα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι στην Ελλάδα η λογική του "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" ζει και βασιλεύει.

Είναι τέτοια η χαρά που διακρίνεις πίσω από τα σχόλια, είναι τέτοια η μισαλλοδοξία και ο φθόνος, λες και παίρνουν την ρεβάνς από τον χειρότερο εχθρό τους.

Και μάλλον είναι ο χειρότερος εχθρός τους ο Γιώργος Λάνθιμος. Γιατί κόντρα στην γκρίνια για την κακή μας τύχη, την κρίση και την αναξιοκρατία της Ελλάδας που μας στερεί όσα θεωρούμε ότι  …δικαιούμαστε!!!, ο Γιώργος Λάνθιμος παίρνει υποψηφιότητες για Όσκαρ, σκηνοθετεί την Νικόλ Κίντμαν και την Ρέιτσελ Βάις, βλέπει τις ταινίες του (μεταξύ των οποίων και η επίμαχη) να δέχονται διθυραμβικές κριτικές (ναι, εκτός από τα γιούχα υπήρξαν και εξαιρετικές κριτικές από εφημερίδες όπως ο Guardian, όπως υπήρξαν και μέτριες κριτικές) και το κυριότερο έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.

Αυτό το τελευταίο ειδικά, δεν πάει κάτω εύκολα.

Οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου δεν απευθύνονταν ποτέ στο ευρύ κοινό. Δεν ήταν μπλοκ μπάστερ, ούτε ήθελαν να γίνουν. Είναι λογικό λοιπόν να μην αρέσουν σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι η υποκρυπτόμενη κακία από τους συμπατριώτες του για έναν από εμάς που τα κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Ευτυχώς ο Γιώργος Λάνθιμος δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με όλα αυτά που γράφονται από χθες στην Ελλάδα. Είναι πολύ απασχολημένος εκεί που ανήκει. Στην first class του παγκόσμιου σινεμά. Για τους υπόλοιπους περαστικά.

OI ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ Β.ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Π.ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΝΘΙΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ «ΦΟΙΝΙΚΑ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΓΙΟΥΧΑ» ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟN ΛΑΝΘΙΜΟ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΟΛ ΚΙΝΤΜΑΝ ΣΕ PHOTOCALL ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις