Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Για φοροδιαφυγή ενός δις κατηγορούνται οι Dolce Gabbana

Για φοροδιαφυγή ενός δις κατηγορούνται ο...

Θα καθίσουν στο σκαμνί

Στο στόχαστρο της Ιταλικής εφορίας βρέθηκαν οι δύο διάσημοι σχεδιαστές Domenico Dolce και Stefano Gabbana καθώς... κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η εταιρεία των σχεδιαστών έχει αποκρύψει από την εφορία εισόδημα μεγαλύτερο του ενός δισ. Ευρώ, ένα ποσό που ξεπερνά οποιοδήποτε προηγούμενο φορολογικό σκάνδαλο στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αγγλικής εφημερίδας «Guardian»…

Αρχικά ο ιταλικός Τύπος αποσιώπησε τις εξελίξεις της δικαστικής υπόθεσης που άρχισε τον Μάιο του 2009. Η μοναδική εφημερίδα που δημοσίευσε το θέμα ήταν η «Il Giornale», συμφερόντων του Ιταλού προέδρου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία λόγω του μεγάλης ηλικίας αναγνωστικού κοινού της δεν είχε λάβει ποτέ διαφήμιση από την εταιρεία των σχεδιαστών.

Το σχεδιαστικό ντουέτο κατηγορήθηκε τον Μάιο του 2009 για µεγάλο ύψος φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών ατασθαλιών, για το 2004. Όλα κρύβονταν πίσω από την πώληση των εταιρειών Dolce & Gabbana και D&G στην εταιρεία των ιδίων Gado Srl που έχει έδρα το Λουξεμβούργο. Τότε είχε δηλωθεί ως τίμημα της πώλησης το ποσό των 447,8 εκ. δολαρίων, την στιγμή που η Ιταλική κυβέρνηση αποτιμούσε την αξία της εταιρίας στα 1,37 δις. δολάρια.

Οι δύο σχεδιαστές δεσμεύτηκαν να πληρώσουν αρχικά ένα πρόστιμο 90 εκ. για φοροδιαφυγή και θα κληθούν από το δικαστήριο το οποίο θα εξετάσει εάν οι κατηγορίες είναι βάσιμες. Η δικαστική τροπή που πήρε η υπόθεση είναι εξαιρετικά δυσάρεστη για τους Dolce & Gabbana. Αν κριθούν ένοχοι από το δικαστήριο, κινδυνεύουν να τιμωρηθούν µε φυλάκιση πέντε ετών – και ένα από τα πιο ακριβά λογότυπα της ιταλικής πολυτέλειας κινδυνεύει να χάσει την αίγλη του, την οποία απέκτησε µε τις ακριβές διαφημιστικές καμπάνιες στις οποίες πρωταγωνίστησε τελευταία η Madonna.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View