Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άμπε και Τραμπ, ζητούν από την Πιονγιάνγκ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση - Η Βόρεια Κορέα δηλώνει πως θα βυθίσει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson

Άμπε και Τραμπ, ζητούν από την Πιονγιάνγ...

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος κι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να διατηρήσουν (άμεσα) την επικοινωνία τους σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, απαιτώντας από την Πιονγιάνγκ να δείξει αυτοσυγκράτηση, καθώς η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο κλιμακώνεται.

Ο Άμπε δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ότι εκτιμά τη στάση του Αμερικανού προέδρου, που δηλώνει ότι όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές, σχετικά με την αντιμετώπιση της απειλής από τη Βόρεια Κορέα.

Η ένταση κλιμακώνεται γύρω από το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, ενώ οι ΗΠΑ έχουν διατάξει ναυτική νηοπομπή υπό το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson, να κινηθεί προς τα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, προκαλώντας την Πιονγιάνγκ να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να το βυθίσει με ένα πλήγμα.

Σε μία επίδειξη αμυντικής αλληλεγγύης και ναυτικής αμυντικής ισχύος τον αμερικανικό ναυτικό σχηματισμό συνοδεύουν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στα δυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις