Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου
Το JUNIQUE και το VERMOOD αφήνουν για λίγο τη θέση τους στο bar και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους στο εστιατόριο!Aυτή την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017, η ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ και οι Μάριος Ηλιόπουλος (Sixs d.o.g.s., Αθήνα), Αργύρης Οικονομάκος (Μπελ Ρεϋ, Αθήνα) και Δημήτρης Ρούσσος (Tailor Made, Αθήνα), γνωστοί και καταξιωμένοι στο χώρο των bars και της εστίασης, με δημιουργικά και βραβευμένα cocktails, θα μας δείξουν πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα δύο νέα αυτά προϊόντα, σε μία παρουσίαση που θα ανατρέψει όσα γνωρίζατε έως τώρα για τη χρήση των αλκοολούχων ποτών!
Το εστιατόριο Salumeria που φημίζεται για τη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα του θα μας φιλοξενήσει στο μοντέρνο χώρο του, προκειμένου να μάθουμε πώς θα αναδείξουμε τη γεύση και το άρωμα του Junique (Juniper & Wine) και του Vermood (Vermouth bianco), πώς θα ισορροπήσουμε τις γλυκόπικρες νότες τους με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας (cocktail ή πιάτο), με ποιά συστατικά μπορούν να συνδυαστούν ώστε να λειτουργούν καλύτερα και με ποιά όχι, ποιά μπορεί να είναι η χρήση τους στο εστιατόριο, αλλά και τα νέα μυστικά στον χώρο των cocktails!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Aperitivo vs Digestivo cocktails.
-Δημιουργικές ιδέες για απλά, αλλά γευστικά cocktails και πώς να τα συνδυάσετε με συγκεκριμένα πιάτα.
-Προτάσεις χρήσης και σερβιρίσματος (απλοί και σύνθετοι γευστικοί συνδυασμοί) πριν, μετά και κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.
-Σωστό σερβίρισμα (perfect serve) και πρωτότυπες γαρνιτούρες.
-Ιδέες για κέρασμα μετά το φαγητό.
-Οι τελευταίες τάσεις στον χώρο των cocktails.
Η παρουσίαση απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου των bars και της εστίασης (υπεύθυνους σε εστιατόρια και bar – restaurants, chefs, bartenders, κλπ) αλλά και γενικότερα στους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού που αναζητούν πρωτότυπες λύσεις για τις δημιουργίες τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα JUNIQUE και VERMOOD:
https://www.facebook.com/vermood/
Σας περιμένουμε!!!
Πού: Salumeria, Παντανάσσης 27, Πάτρα
Πότε: 19/1/17
Ώρα: 17:30 – 19:00
Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1191690974259907/?notif_t=plan_admin_added¬if_id=1484580700961549
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
JUNIQUE – VERMOOD
Δύο πρωτότυπα προϊόντα, αποτέλεσμα της συνεργασίας της ποτοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ, του Μάριου Ηλιόπουλου και του Αργύρη Οικονομάκου.
JUNIQUE (juniper & wine)
Το Junique είναι ένας μοναδικός συνδυασμός λευκού οίνου και φυσικού εκχυλίσματος άρκευθου (juniper). Μία εντυπωσιακή συνύπαρξη που μας δίνει μία πλούσια, ιδιαίτερη γεύση.
Η εκχύλιση των καρπών της άρκευθου προσθέτει ένα γήινο, δροσερό άρωμα και μία ελαφρώς πικρή γεύση.
VERMOOD (vermouth bianco)
Λευκό βερμούτ, με φυσική γλύκανση, προερχόμενη από εκλεκτό ημίγλυκο λευκό οίνο (Μοσχάτο) που αρωματίζεται με αρτεμισία, περγαμόντο και ποικιλία ελληνικών βοτάνων. Χωρίς προσθήκη χρωστικών ουσιών και ζάχαρης, περιέχει ελληνικό μέλι που ενισχύει την ιδιαίτερη γεύση του.
Το 1939 ο παππούς Παναγιώτης Χάχαλης αρωμάτισε το βερμούτ με χιώτικα βότανα και ταξίδεψε την ποτοποιία και τη συνταγή του από τη Χίο στην Πάτρα που φημίζεται για τις ποικιλίες μοσχάτου.
Σήμερα, η παλιά συνταγή τελειοποιείται και αποκτά μοντέρνα διάθεση.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










