Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Μια "χρονομηχανή" κρυμμένη σε μια.. φαβέλα - Δε θα πιστεύετε το θησαυρό που βρίσκεται στην οδό Αμερικής - ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Μια "χρονομηχανή" κρυμμ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Κι όμως όλα αυτά θα διασκορπιστούν και θα χαθούν

Τα μάτια μας δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν, ατάκτως ερριμμένα, στριμωγμένα, ανακατεμένα, αλλά τόσο καλά συντηρημένα μέσα σε μια παλιά αποθήκη, επι της οδού Αμερικής και.. προς πώληση! Σαν να μπήκαμε σε χρονομηχανή, με την κάμερα του thebest.gr καταγράψαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε και πάλι πολλά θα ξέφυγαν από τις φωτογραφίες και το βίντεο που εξασφαλίσαμε.

Αντικείμενα που χρονολογούνται ακόμη και από το 1912 βρίσκονται σκονισμένα ωστόσο πολλά από αυτά είναι ακόμη και σήμερα χρηστικά. Κι όμως όλα αυτά που θα δείτε θα μπορούσαν να εκτίθενται σε κάποιο χώρο τύπου μουσείου, αλλά καμία αρχή της Πάτρας δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το θησαυρό που σήμερα το thebest.gr σας παρουσιάζει.

Είναι και το μεγάλο παράπονο του κυρίου Θεόδωρου Μαργαρίτη που παρέλαβε αυτή τη δουλειά από τον πατέρα του και αυτό που θυμάται να κάνει πάντα είναι ότι βλέπετε και σήμερα. Να συγκεντρώνει, να φυλάσσει και να πωλεί αντίκες.

Πρόκειται για αντικείμενα που ο κ. Θόδωρος συγκεντρώνει ακόμη και σήμερα από ολόκληρη την Ελλάδα. Πολλά από αυτά ανήκαν στον πατέρα, τον παππού και τον προπάππου του.

Γραμμόφωνα, πικαπ, κασεττόφωνα, πίνακες, υφάσματα εποχής, ναργιλέδες, κύπελα πρωταθλημάτων της Πάτρας, σπάνια συγγράμματα, αμέτρητα βιβλία, όπλα ακόμη και του Α παγκοσμίου πολέμου, ξίφη, έπιπλα, αγαλματίδια, αξεσουάρ διακόσμησης και πολλά πολλά άλλα, είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Τι κι αν ο κ. Μαργαρίτης θέλησε να τα συγκεντρώσει όλα μαζί και να τα διαθέσει σε ένα μουσείο εποχής. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά. Για να χωροθετήσει αυτή τη χρονομηχανή, αυτόν το θησαυρό, εκεί όπου του πρέπει!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight