ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέες ελπίδες και χρονοδιάγραμμα για τη Μίνι Περιμετρική

Πάτρα: Νέες ελπίδες και χρονοδιάγραμμα για τη Μίνι Περιμετρική

Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2016

Σε φυσιλογικούς ρυθμούς υλοποίησης έχει περάσει επιτέλους το πολύπαθο έργο της Μινι Περιμετρικής της Πάτρας το οποίο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό ενώ το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν το τέλος του 2015.
Η παράταση που έχει δοθεί για την αποπεράτωση των εργασιών της Διεύθυνσης Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΥΔ/ΕΠ) είναι μέχρι τέλος Ιουνίου, οπότε και πρόκειται οι εργασίες να γίνουν σε εκείνο το σημείο.

Πάντως καθημερινά οι εργασίες προχωρούν και ένα τμήμα ούτως ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση στους Πατρινούς μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Άλλωστε το θέμα των εργασιών στο τμήμα που είναι αρμόδια η Αρχαιολογία, συζητήθηκε, και στη συνεδρίαση που έγινε του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Τρίτη 22 Μαρτίου και στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το θέμα ήταν, όπως και εγκρίθηκε, η διατήρηση αρχαίων καταλοίπων που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο κατασκευής του έργου «Κατασκευή Μικρής Περιμετρικής Οδού Πατρών», σε οικόπεδο επί των οδών Αραχναίου και Αγράφων, στην Πάτρα (Άνω Πόλη), στη Χ.Θ. 2 + 421,15 – Χ.Θ. 2 + 440,00 (στόμιο εξόδου του υπόγειου τεχνικού), Δήμου Πατρέων, Π.Ε. Αχαϊας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, όμως έχουμε και αλλαγή στον ανάδοχο καθώς σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε δεκτή η αίτηση της αρχικής αναδόχου "ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΕ" να υποκατασταθε, όπως γράφει το ypodomes.com. Η εταιρεία που πλέον συνεχίζει και αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο είναι η "ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ".

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 27 εκ.ευρώ. Έτσι συνεχίζεται για αρκετό χρόνο ακόμα το έργο με τίτλο "ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής Πατρών και της κατασκευής αγωγού ομβρίων Σ1 της περιοχής Αρόης".

Η ιστορία του έργου είναι μακρά καθώς είχε ξεκινήσει μία εργολαβία εδώ και χρόνια που δυστυχώς κατερρευσε. Ακολούθησε επαναδημοπράτηση τον Νοέμβριο του 2013 και η υπογραφή της σύμβασης τον Μάιο του 2014.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.951.219,51 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η αρχική διάρκεια των εργασιών ορίστηκε σε 14 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης δηλαδή για τον περασμένο Ιούλιο. Το έργο ήταν ένα από τα συνεχή αιτήματα των φορέων της Πάτρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πάτρα: Το thebest.gr μπήκε στην υπό κατασκευή Μίνι Περιμετρική - Τα τούνελ, τα εντυπωσιακά Αρχαία αλλά και οι πολλές εκκρεμότητες – ΦΩΤΟ

Σχόλια

Ειδήσεις