Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αλήθεια ωμή

Αλήθεια ωμή

Του Στάθη Πολίτη

"Έβαλα την υπογραφή μου σε ένα κείμενο που δεν πιστεύω." - Αλέξης Τσίπρας, 14/07/15

Ως ώρας, κανείς από τους πρωταγωνιστές της 5ετούς κρίσης, δεν τόλμησε να κοιτάξει τους Έλληνες στα μάτια και να τους πει την αλήθεια. Με ελάχιστες στιγμιαίες εξαιρέσεις, προτίμησαν να χαϊδεύουν αυτιά και να μετακυλίουν ευθύνες. Χρησιμοποίησαν το όπλο του λαϊκισμού για να παρουσιάζουν κόσμους επίπλαστους -η πραγματικότητα όμως, αργά ή γρήγορα, τους προσγείωσε όλους ανώμαλα.

Την ίδια πρακτική ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας στους λίγους μήνες της πρωθυπουργίας του. Υποτίθεται πως θα έφτιαχνε τη συμμαχία του Νότου ή θα έβρισκε εναλλακτικές στις αγκάλες της Κίνας και της Ρωσίας. Κάθε μήνα η συμφωνία ερχόταν και συμφωνία δεν βλέπαμε.  Όμως, έστω και μετά τις καταστροφικές επιλογές του τελευταίου διαστήματος, έκανε την υπέρβαση. Έβαλε στην άκρη τις ιδεοληψίες του ίδιου και του κόμματός του και επέλεξε μία επώδυνη συμφωνία, αντί της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Δεν αρκεί. Έχει έρθει επιτέλους η ώρα, ένας ηγέτης να κοιτάξει τον λαό στα μάτια και να πει την αλήθεια για το πού βρίσκεται η χώρα και ποιος είναι ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει.

Να παραδεχθεί πως κάναμε ως κοινωνία επί δεκαετίες λανθασμένες επιλογές, που μας οδήγησαν στην τραγική σημερινή κατάσταση. Να πει πως τώρα, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάφατσα, κι όχι να προσπαθήσουμε ξανά να την ωραιοποιήσουμε. Να εξηγήσει ότι πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι στα δύο μέτωπα που μάχονται κατά της ευρωπαϊκής Ελλάδας -στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Να πείσει πως, αυτή την σκληρή συμφωνία που επιλέξαμε, μπορούμε να την κάνουμε δική μας, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που για δεκαετίες έχει ανάγκη η χώρα και οι οποίες θα την μεταμορφώσουν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Να ξεκαθαρίσει πως ο δρόμος θα είναι ανηφορικός και γεμάτος εμπόδια, αλλά θα τον διαβούμε μαζί, εκπονώντας ένα ημέτερο εθνικό σχέδιο αναδιάταξης.

Αυτή την κίνηση, οι πολίτες την περιμένουν χρόνια. Τα μόνα που δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συγχωρέσουν, είναι τα παχιά λόγια και το ψέμα. Εάν ο Αλέξης Τσίπρας βρει την παρρησία να πει στους Έλληνες την αλήθεια ωμή, η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία θα στοιχιστεί στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις