Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κάθε παραλία στην Πάτρα και...καημός- Ρακέτες, ξαπλώστρες, λάδια, και φυσικά τατουάζ

Κάθε παραλία στην Πάτρα και...καημός- Ρα...

Το thebest.gr κάνει μια «βουτιά» στις πλέον πολυσύχναστες της πόλης και «χαρτογραφεί» τους λουόμενους

Kάθε παραλία  και ένας μικρός ...καημός. Καημός πασπαλισμένος με λάδια, κάτοχος ρακέτας με κίτρινα μπαλάκια που έχουν στόχο τις κοντινές... ξαπλώστρες, με παρδαλά μαγιό και φυσικά καημός έχων να επιδείξει πλήθος περίτεχνων τατουάζ.

Οι παραλίες της Πάτρας και των πέριξ αυτής, έχουν το δικό τους... θεό, τους δικούς τους θαμώνες που ξεροψήνονται στον ήλιο, το δικό τους dress code, αλλά και την δική τους ξεχωριστή βαβούρα που τις καθιστά παραλίες με... ταυτότητα.

Το thebest.gr κάνει μια «βουτιά» στις πλέον πολυσύχναστες παραλίες και «χαρτογραφεί» τους λουόμενους που δεν πάνε τυχαία στο μέρος όπου θα πετάξουν τα ρούχα τους, συνήθως σε θέα πολλών παρατηρητών...

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΛΑΖ: Είναι η κοντινότερη παραλία της Πάτρας και αυτό την καθιστά πολυσυλλεκτική. Στην πλαζ θα δεις πολλές οικογένειες μετά τέκνων, αλλά και πολλούς ηλικιωμένους, κάποιους δε εξ αυτών μόνιμους, χειμώνα καλοκαίρι.

Στην ...είσοδο της παραλίας, από την πλευρά του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, θα δεις πολλές μοναχικές υπάρξεις, να τσαλαβουτάνε στα νερά. Από γυναίκες 30 έως 70 χρόνων, μέχρι ψαράδες που στο παρεμιμπτόντως ρίχνουν και καμιά βουτιά.

Στη μέση, θα δεις κυρίως οικογένειες με παιδιά, όπως και στην ακτή εντός του πρώην κάμπινγκ, όπου στις οικογένειες προστίθενται και μερικοί νεαροί 20 με 30. Εδώ οι ξαπλώστρες δημιουργούν προυποθέσεις ρίψης του ηλικιακού δείκτη, όπως και το πλεονέκτημα της γειτνίασης με το μαγαζί της πλάζ.  20άρηδες  θα δεις να παιζουν πρώτα στα γήπεδα beach volley και ακολούθως να πέφτουν στην θάλασσα μαζί με τις συνήθως θορυβώδεις παρέες τους. Όχι, δεν θα συναντήσεις στην πλάζ τους γνωστούς «χαλαλέδες» της πόλης, αυτοί προτιμούν πιο in παραλίες στις οποίες για να φτάσεις, χρειάζεσαι αμάξι ή και τρένο.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Είναι η παραλία των μαθητών και των φοιτητών. Ο λόγος; Το τρενάκι που τερματίζει στον Άγιο Βασίλειο και μεταφέρει όσους κινούνται με τα πόδια.

Στην παραλία τους Αγίου Βασιλείου θα δεις όλες τις ηλικίες, αλλά αυτοί που πρωταγωνιστούν είναι οι 16 με 18 και μερικοί 20άρηδες.

Στις παραλίες δεξιά και αριστερά του κεντρικού κάθετου δρόμου που οδηγεί στην παραλία, θα δεις να εκτείνονται ξαπλώστρες καταστημάτων  πάνω στις οποίες απλώνονται πολύχρωμες πετσέτες. Με ένα καφέ παίρνεις μια ξαπλώστρα και ξεχνάς να σηκωθείς.

Εδώ είναι η χαρά του τατού. Σχεδόν όλα τα αγόρια από 20 χρόνων και πάνω είναι αδύνατον να κυκλοφορήσουν χωρίς ζωγραφιά, στην πλάτη, τα χέρια, τα πλευρά, ή όπου αλλού μπορείς να φανταστείς.

Αλλά η μόδα περιλαμβάνει και άλλα. Όπως π.χ. μεγάλες παρέες 16 άρηδων και 18άρηδων καθισμένων (μετά την ξαπλώστρα) στα τραπεζάκια των παραλιακών καφετεριών να παίζουν χαρτιά, επίσης με τις ώρες.

Στον Άγιο Βασίλειο, θα δεις και 30άρηδες και 40άρηδες αλλά και 50άρηδες, συνήθως προς τα άκρα της μεγάλης βαβούρας, είτε προς την «μύτη» της παραλίας στα αριστερά και παραπέρα στα λειβαδάκια, είτε προς τα δεξιά, εκεί όπου τελειώνουν τα μαγαζιά και πιάνουν τόπο οι κάτοικοι και οι παραθεριστές. Αυτοί δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη την ξαπλώστρα, ζουν και χωρίς αυτή.

Στα συν της παραλίας, η ύπαρξη μπάρας για ΑμεΑ.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΕΛΟΚΑΜΠΟΥ: Εδώ γίνεται ο απόλυτος χαμός. Πάνω από το μισό τρένο, αδειάζει στον Καστελόκαμπο και κατεβάζει πιτσιρικαρία γυμνασίου και λυκείου, αλλά και 20άρηδες και 25άρηδες,  με όλα τα κομφόρ, από τατουάζ, μέχρι ρακέτα, λάδι και ξύρισμα όλου του σώματος για τα αγόρια νέας κοπής.

O Καστελόκαμπος, έχει πάρει φέτος μεγάλη από την δόξα του Αγίου Βασιλείου, τάση που ξεκίνησε από πέρυσι και κορυφώνεται τώρα.

Η θάλασσα κυριολεκτικά κολυμπάει στο...αντηλιακό   και το τατού, ιδίως στο ύψος της «Ακτής», αν και κάπου θα πάρει το μάτι σου και κανένα μεγαλύτερο, σαφώς πιο...απομακρυσμένο από το γενικό λεφούσι.

Ο ηλικιακός δείκτης ανεβαίνει προς την πλευρά της «Μασογείου» όπου βλέπεις αρκετούς 35άρηδες, πολλούς 25άρηδες, και αρκετά fit κορμιά από 14 έως 20.

Στο ενδιάμεσο βλέπεις παραθεριστές όλων των ηλικιών και οικογένειες, στην πετσέτα και όχι στην ξαπλώστρα.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΡΤΟ ΡΙΟ: Μεγάλη η έκταση της παραλίας, μεγάλη και η γκάμα των λουόμενων. Στο Πόρτο Ρίο θα δεις είδη πολλά. Από πελάτες του ξενοδοχείου μέχρι ντόπιους Ριώτες και από fit νεαρούς μέχρι οικογένειες.

Λίγο πιο πάνω, στην μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου θα δεις γνωστούς Πατρινούς να ρηλαξάρουν, εκμεταλλευόμενοι την περίπου ησυχία που συνεπάγεται η επί πληρωμή χρήση της πισίνας. Δίπλα, στην μικρή πισίνα θα δεις οικογένειες με πολλά πιτσιρίκια να θορυβούν.

Ιδίως  τις καθημερινές, στην παραλία του Πόρτο Ρίο μπορείς να  βρεις εύκολα την ησυχία σου σε ένα περιβάλλον που σε ξεκουράζει.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ ΡΙΟΥ: Εδώ, πίσω από το Κάστρο του Ρίου είναι η παραλία που αγαπούν οι Ριώτες. Με το κεφάλι τους γεμάτο θορύβους από το λεφούσι των λουόμενων του καλοκαιριού, οι κάτοικοι Ρίου αναζητούν μια ήσυχη γωνιά για να ξεκουράσουν το κορμί τους. Είναι πολλοί αυτοί που εκτιμούν ότι η πιο ήσυχη γωνιά είναι η ..κρυμμένη. Και ίσως να μην έχουν και άδικο, καθώς η μικρή παραλία πίσω από το κάστρο είναι η επιτoμή της χαλαρότητας, αν εξαιρέσεις βεβαίως κάτι επισκέπτες της που θεωρούν σωστό να καβαλήσουν πάνω στο βότσαλο τα τζιπ τους για να μην περπατήσουν λίγα μέτρα.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ «ΗΡΑΚΛΗ»: Εδώ, στο ύψος των τσιμέντων «Ηρακλής» θα βρεις μοναχικούς λουόμενους όλων των ηλικιών αλλά και οικογένειες, αυστηρά καθισμένες σε πετσέτες, αλλά και μερικούς λουόμενους με τετράποδα που θέλουν να τα μπανιάρουν χωρίς να ακούνε τα...μπινελίκια των μη φιλόζωων της διπλανής πετσέτας. Που και που βλέπεις και μικρά παρεάκια 30άρηδων και 40άρηδων αλλά και κατοίκους και παραθεριστές της περιοχής.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΗΜΟΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ: Από εδώ ξεκινάει  η μεγάλη βαβούρα. Πολλά τα μαγαζιά, πολλά τα άτομα, πολύς ο θόρυβος, μεγάλος και ο χαβαλές. Άρα, αρκετοί οι νεαροί οι ξαπλωμένοι στις ξαλώστρες με τη γνωστή μέθοδο, λάδι, ρακέτα, καφές  κλπ. Δεν θα δεις μόνο αυτούς. Λίγο παραέρα μπορεί και να πάρει το μάτι σου μαμάδες με ταπεράκια να φωνάζουν «Μιχαλάκη τα κεφτεδάκια σου» αλλά και παρέες των δύο και των τριών, όλων των ηλκικιών να ξεροψήνονται στον ήλιο, διαβάζοντας βιβλία, παίζοντας με το κινητό, ή απλώς κουτσομπολεύοντας τη διπλανή ξαπλώστρα.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΑΜ ΤΟΥΜ: Εδώ ανεβαίνει ο ηλικιακός δείκτης. Είναι το λατρεμένο μαγαζί των γενιών του’ 80 και του ‘ 90 αλλά και αρκετών νεώτερων. Η πιτσιρικαρία, είναι κοντά στα 30 αλλά θα δεις και μεγαλύτερους σε ηλικία, κατοίκους, παραθεριστές, και γνωστούς Πατρινούς που θεωρούν την παραλία στέκι και συνήθεια που δεν  χωρά συζήτηση. Εδώ βεβαίως και θα δεις και ανέμελους λαδωτούς, αλλά και «ψαγμένο» κόσμο και αρκετούς επώνυμους.

Οι ξπαλώστρες η μια δίπλα στην άλλη στην γνωστή...πήχτρα κατάσταση.

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ: Από 30 και πάνω οι λουόμενοι, και πάντα σε παρέες ή σε οικογένειες. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ήσυχα και πιο παραδοσιακά. Μπάνιο, λίγη ηλιοθεραπεία, άλλωστε δεν συνηγορεί και  το ανάγλυφο, και μετά συνήθως, βόλτα στα μαγαζιά πάνω από το δρόμο, για ψάρι, τσίπουρο, μεζέδες και μπύρες. Εννοείται ότι το Σαββατοκύριακο η κίνηση είναι πολύ πιο αυξημένη, ενώ τις καθημερινές μπορείς να έχεις το κεφάλι σου σχεδόν ήσυχο, κάνοντας μπάνιο χωρίς να είναι ο διπλανός σου κολλημένος πάνω σου. Και έχεις και μια αίσθηση από ψαροχώρι να σε συντροφεύει.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΟΔΙΝΗΣ: Εδώ η πιτσιρικαρία επιστρέφει και κάνει...απόβαση στο Mirasol και πέριξ αυτού. Η διάθεση είναι άκρως...καλοκαιρινή, με ό,τι συνεπάγεται η λέξη, η μουσική στα πάνω της και οι παρέες στα κέφια.

Κάτι σαν πάρτυ ένα πράγμα.

ΠΑΡΑΛΙΑ MARE MARE: Θαμώνες του μαγαζιού, ως επί το πλείστον, αλλά και κάτοικοι της Ηρώων Πολυτεχνείου που θέλουν ένα μπάνιο στα γρήγορα και φυσικά κάποιοι Πατρινοί που θέλουν μπάνιο στο κέντρο και την άνεσή τους.

Καλό το περιβάλλον, ήσυχο και ταυτόχρονα...πιασάρικο για να βρεις και κανένα γνωστό να  πεις και καμιά κουβέντα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΑΧΝΕΙΚΩΝ- ΡΟΪΤΙΚΩΝ- ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΩΝ

 

Ως επί το πλείστον κάτοικοι της περιοχής και παραθεριστές πολλών χρόνων. Οι περισσότεροι θαμώνες πάνε στην περιοχή αλλά όχι για μπάνιο, εκτός αν αγαπούν τα πολύ ξέβαθα και τα ζεστά. Ο λόγος των περισσότερών επισκέψεων είναι το υπέροχο τοπίο και τα ωραία μαγαζιά σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης. Κάπου κάπου αν ζεσταθούν κάνουν και καμιά βουτιά, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα το μπάνιο σε αυτές τις περιοχές. Ωστόσο θα δεις και πιστιρικαρία να κάνει ηλιοθεραπεία στα όρια των μαγαζιών της νεολαίας, με τη γνωστή συνταγή, μουσική, καφές, φλερτ, κλπ.

 

 

 

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ: Κάτοικοι και παραθεριστές και εδώ αλλά εσχάτως και επισκέπτες λουόμενοι εξαιτίας του «ψαγμένου» tree bar το οποίο άνοιξε φέτος και κάνει θραύση καθώς δουλεύει όλη μέρα για μπάνιο, μπύρα, φαγητό τύπου club sandwich, σαλάτα και  ποτάκι, γεγονός που αποτελεί αφορμή για αποδράσεις στον νέο καλοκαιρινό προορισμό. Πλειοψηφικό ρεύμα, οι 40άρηδες.

 

 

*από το αρχείο του thebest/συντάκτης Γ.Κοντογεωργοπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight