Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: Πρόγραμμα με 50 στοχευμένες δράσεις από τη "Συμμαχία"

Αιγιάλεια: Πρόγραμμα με 50 στοχευμένες δ...

Αξιόπιστος, με διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική δήμος.

Άσκηση πλήρους διαχειριστικού ελέγχου για τον ακριβή προσδιορισμό της υφισταμένης οικονομικής κατάστασης των πρώην δήμων προαναγγέλλει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η παράταξή του.

Σε ανακοίνωσή της παράταξης αναφέρεται: "Με όραμα η Αιγιάλεια να γίνει: Πόλη με δική της προσωπικότητα και στόχο την διοίκηση του δήμου με διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική, η Οργανωτική Επιτροπή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής τους βασικούς προγραμματικούς στόχους της παράταξης που θα δοθούν στη δημοσιότητα αύριο Τρίτη.

«Οι βασικοί στόχοι για να δημιουργήσουμε μαζί τη νέα ελπίδα» περιγράφονται σε ειδική έκδοση της παράταξης, με «50» στοχευμένες δράσεις στις οποίες κατέληξε μετά από πολύ δουλεία και διερεύνηση όλων των παραμέτρων η Επιτροπή Προγράμματος υπό την επίβλεψη  πάντα του επικεφαλής Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου.

Παράλληλα στη συνεδρίαση της Οργανωτικής το βράδυ της Παρασκευής επαναλήφθηκαν οι βασικές αρχές που διέπουν τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» που παραμένει πάντα προσηλωμένη στην ουσία απορρίπτοντας μεθόδους εντυπωσιασμού και επικοινωνιακά τρικ που «ξεφουσκώνουν» από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όσον αφορά τη φιλοσοφία της παράταξης για τη διοίκηση του νέου δήμου τονίζεται η αναγκαιότητα  να πάψει να έχει περιορισμένο ρόλο και να παρεμβαίνει δραστικά σε βασικούς τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον κλπ.

Παράλληλα ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η παράταξή του προαναγγέλλουν την άσκηση πλήρους διαχειριστικού ελέγχου, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τον ακριβή προσδιορισμό της υφισταμένης οικονομικής κατάστασης των πρώην δήμων και παράλληλα παρουσίαση στους δημότες της συγκεκριμένης οικονομικής θέσης τους.

 

Η φιλοσοφία μας για την διοίκηση του νέου δήμου: Ο δήμος πρέπει να πάψει να έχει περιορισμένο ρόλο. Θα πρέπει να παρεμβαίνει δραστικά σε βασικούς τομείς όπως η οικονομική ανάπτυξη, ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, η κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, η διαχείριση και όχι μόνο η αποκομιδή των απορριμμάτων, οι μεταφορές και η ασφάλεια των δημοτών.

Ο ενιαίος δήμος πρέπει να γίνει μία επιχειρησιακή μονάδα, με αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο μοντέλο διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας.

Οραματιζόμαστε ανάπλαση γενικότερα των υφισταμένων δομών του δήμου με την υιοθέτηση νέων αντιλήψεων και τη μορφοποίηση συγκεκριμένου μοντέλου, σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, με δική της προσωπικότητα και ξεχωριστό στίγμα.

Κεντρικός στόχος πρέπει να είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών, θρησκευτικών και φυσικών ιδιαιτεροτήτων της Αιγιάλειας και η δημιουργία ευκαιριών και προϋποθέσεων δυναμικότερης επενδυτικής δραστηριοποίησης των οικονομικών και επιχειρηματικών δυνάμεων.

 

Διαχείριση: Διαφάνεια σε όλα τα θέματα και πλήρης ενημέρωση των δημοτών. Ξεκάθαρη οικονομική πολιτική και συνεχής παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών στο δημοτικό συμβούλιο, για πλήρη ενημερότητα όλων.

Εκμετάλλευση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του ενιαίου δήμου και εφαρμογή με θρησκευτική ευλάβεια της δημοτικής νομοθεσίας, ως προς τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου.

Εφαρμογή πλήρους μηχανογράφησης στις συναλλαγές των δημοτών με τον δήμο αλλά και με τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Πάταξη της γραφειοκρατίας με την εφαρμογή πλήρους μηχανογράφησης, σε όλες τις υπηρεσίες και δραστηριότητες του δήμου.

Ευρεία εκμετάλλευση των Κοινοτικών Κονδυλίων, των κρατικών ενισχύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για την εκτέλεση μεγάλων δημοτικών έργων.

Άσκηση πλήρους διαχειριστικού ελέγχου, από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για τον ακριβή προσδιορισμό της υφισταμένης οικονομικής κατάστασης των πρώην δήμων και παρουσίαση στους δημότες της συγκεκριμένης οικονομικής θέσης τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις