Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπακωνσταντίνου: "Η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους για το έλλειμα"

Παπακωνσταντίνου: "Η Ελλάδα θα πετύ...

Σίγουρος για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην επίτευξη του στόχου για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας το 2010 και ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές το 2011 και να πείσει τους επενδυτές ότι τα ομόλογά της αποτελούν ευκαιρία και όχι κάτι που να φοβούνται, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που έδωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο Υπουργός έδωσε τη συνέντευξη πριν από τη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με ξένους επενδυτές στην Ευρώπη για να τους ενημερώσει για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Η υστέρηση που υπήρξε στα έσοδα φέτος αντισταθμίστηκε από τη μεγαλύτερη μείωση στις δημόσιες δαπάνες, είπε ο Υπουργός, ενώ προσέθεσε ότι η είσπραξη των εσόδων θα βελτιωθεί έως το τέλος του έτους.

Για τον Προϋπολογισμό του 2011 θα χρειαστούν λιγότερα μέτρα, καθώς κάποια από τα μέτρα που λήφθηκαν φέτος θα έχουν επίδραση και τον επόμενο χρόνο, συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν θέλει μέτρα που θα αποτελέσουν πρόσθετο βάρος για την ανάπτυξη, όπως η αύξηση του ΦΠΑ για μία σειρά αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Αν βρούμε και συμφωνήσουμε με την Τρόικα καλά εναλλακτικά μέτρα, θα προχωρήσουμε με αυτά, είπε, σημειώνοντας ότι ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος δεν αλλάζει. Η επίπτωση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής θα γίνει αισθητή στο τρίτο τρίμηνο, ανέφερε ο Υπουργός, αποκλείοντας για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.

Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου αυτό το μήνα, ενώ ο Υπουργός είπε ότι είναι πιθανό να αφορά τρίμηνη και εξάμηνη διάρκεια και όχι ετήσια. Όσον αφορά την ύφεση της οικονομίας, ο Υπουργός είπε ότι η μείωση του ΑΕΠ φέτος μπορεί να είναι μικρότερη από το 4%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις