Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Πιθανότατα ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Πιθανότατα ο σει...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ισχυρό μετασεισμό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για έναν ισχυρό μετασεισμό άφησε ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε όμως ότι η σεισμική δόνηση της Κυριακής, μεγέθους 5,8 βαθμών ήταν πιθανότατα η κύρια.


«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στην άποψη ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν και ο κύριος. Δεν αποκλείεται να έχουμε και σεισμούς της τάξης των 5 βαθμών, με περαιτέρω βλάβες σε κτίρια, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να συμβουλευτούν τους μηχανικούς» προειδοποίησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι σημειώθηκαν άλλοι δύο μετασεισμοι, γύρω στις 12:30 το βράδυ, μεγέθους από 4,2 βαθμούς ο καθένας.
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, από την περασμένη Κυριακή, σημειώθηκαν 23 μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 4 βαθμούς, περισσότεροι από 100 με μέγεθος πάνω από 3, και εκατοντάδες μικρότεροι.
Σύμφωνα με τους έως τώρα ελέγχους των μηχανικών, ζημιές παρουσιάζει το 50% των περίπου 300 σπιτιών που έχουν ελεγχθεί σε Ληξούρι και Αργοστόλι. Ακατάλληλο, μετά από ελέγχους, κρίθηκε το λύκειο στο Ληξούρι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις
Κοινωνία
["\u03a0\u03ac\u03c4\u03c1\u03b1-\u0394\u03c5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u0395\u03bb\u03bb\u03ac\u03b4\u03b1"]
245345
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Ειδήσεις