Οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ προσανατολίζονται σε νέα 48ωρη κινητοποίηση
Διαδοχικές συναντήσεις με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων άρχισε από την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας, ενώ υπήρξε νέα εισαγγελική παραγγελία για το κατά πόσο παραβιάζεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.
Η πρώτη συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου έγινε με τον Πρύτανη του ΕΜΠ Σίμο Σιμόπουλο ο οποίος δήλωσε ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια όργανα όσα συζήτησαν.
«Είχαμε μια σύντομη και περιεκτική συζήτηση για την επόμενη ημέρα» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος. Tόνισε ότι οι τρεις σχολές του ΕΜΠ λειτουργούν κανονικά, αλλά με προσωπικό ασφαλείας. Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα είπε ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά ποιοι θα είναι αυτοί που θα φύγουν.
Το Σάββατο ο υπουργός θα συναντήσει τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ προς νέα 48ωρη απεργία απο τη Δευτέρα προσανατολίζονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΜΠ Γιάννης Μυλόπουλος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι για τα ΑΕΙ «το θέμα της διαθεσιμότητας δεν έχει κλείσει και δεν εξαντλείται σε μεμονωμένες συναντήσεις που ζητεί ο υπουργός από τους πρυτάνεις».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










