Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα Κλάους - Κομμάτι ιστορίας ενός τόπου- Εικόνες εγκατάλειψης

Αχαΐα Κλάους - Κομμάτι ιστορίας ενός τόπ...

Τα παλαιά κτίρια εγκαταλειμμένα εδώ και δεκαετίες με πεσμένους σοφάδες, έρμαια των καιρικών συνθηκών

Η Αχαΐα Κλάους ένα στολίδι που βρίσκεται πάνω από 150 χρόνια , ένα ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής μας κοντά στην περιμετρική της Πάτρας. Δυστυχώς σήμερα εάν πάει κάποιος να το επισκεφτεί νιώθει ντροπή για την εγκατάλειψη. Ξεκινώντας από την είσοδο με τα γκράφιτι στους τοίχους , ανηφορίζοντας η γνωστή βρύση Αντωνόπουλο περικυκλωμένο από χορτάρια . Φτάνοντας στην είσοδο του πύργου το έμβλημα γεμάτο φωλιές εντόμων. Μπαίνοντας στην αυλή λείπει ο μαρμάρινος ανδριάντας του Gustav Clauss, ελπίζω πραγματικά να έχει πάει για συντήρηση όπως κάποιοι λένε !

Τα παλαιά πέτρινα κτίρια γύρω από την κάβα επισκεπτών αντικρίζει ο επισκέπτης τα σάπια παντζούρια , τα σπασμένα τζάμια και τα ακλάδευτα χορτάρια . Μέσα στην κάβα αντικρίζει ο επισκέπτης τους άδειους τοίχους που κάποτε επισκέπτες κοίταζαν φωτογραφίες και επιστολές διάσημων . Τα παλαιά κτίρια εγκαταλειμμένα εδώ και δεκαετίες με πεσμένους σοφάδες, έρμαια των καιρικών συνθηκών .

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε .

Ευχή , το πολιτιστικό ίδρυμα σύντομα να κίνηση την διαδικασία αναστήλωσης , αναδεικνύοντας τα κρυμμένα κειμήλια και να ενταχτεί στο δίκτυο μουσείων ώστε να δοθεί μια νέα πνοή στην ήδη αποβιομηχανοποιημένη περιοχή της Αχαΐας.

 

Οδυσσέας Ξεριζωτής Ενεργός – Άνεργος

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις