Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η επόμενη μέρα: Οργή, θλίψη και προβληματισμός για την ψήφιση των μέτρων

Η επόμενη μέρα: Οργή, θλίψη και προβλημα...
Νασόπουλος Νάσος

Ο θάνατος των νέων ανθρώπων σκίασε τις ανεπανάληπτες συγκεντρώσεις

Με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση των επώδυνων μέτρων που συμφώνησε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους Ευρωπαίους εταίρους μας, τα οποία έρχονται προς επικύρωση στη Βουλή σήμερα το απόγευμα. Την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν νέα συγκέντρωση με σκοπό η φωνή των διαδηλωτών να ακουστεί και στο Κοινοβούλιο, την ώρα που οι "300" θα κληθούν να ψηφίσουν. Ωστόσο, οι εντυπωσιακές σε όγκο χθεσινές κινητοποιήσεις σκιάστηκαν από το θάνατο τριών νέων ανθρώπων, οι οποίοι έπεσαν θύματα της δράσης των γνωστών-αγνώστων ανεγκέφαλων και κατά πολλούς προβοκατόρων. Ήταν στις 2 το μεσημέρι όταν κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στο τέλος της πορείας στην Αθήνα, πέταξαν μολότοφ στο κτίριο που στεγάζεται η Marfin Bank στην οδό Σταδίου. Το νεοκλασικό κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες, οι υπάλληλοι που εκείνη την ώρα εργάζονταν, εγκλωβίστηκαν στο κτίριο. Από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι και δεν πρόλαβε να έρθει στη ζωή ένα παιδί, καθώς η μία γυναίκα ήταν έγκυος. Πρόκειτα για τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 χρόνων. την Παρασκευή Ζούλια, 35 χρόνων και την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 χρόνων, από το Αίγιο, η οποία ήταν έγκυος στον τέταρτο μήνα. Η είδηση πάγωσε όλη την Ελλάδα και συγκλόνισε την κοινωνία του Αιγίου, στην οποία η οικογένεια της 32χρονης είναι γνωστή και χαίρει εκτίμησης. Στην οργή για τα επώδυνα μέτρα, προστέθηκε και οργή για τη δολοφονική ενέργεια των γνωστών-αγνώστων, αλλά και θλίψη για τον άδικο χαμό των τριών ατόμων. Στο Κοινοβούλιο οι πολιτικοί αρχηγοί καταδίκασαν την δολοφονία, ενώ ο Πρωθυπουργός ζήτησε σήμερα να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Μεγάλες σε όγκο ήσαν οι πορείες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αν και δεν έλειψαν τα επεισόδια, ούτε από τη Θεσσαλονίκη, αλλά ούτε και από την Πάτρα. Στην Αχαϊκή πρωτεύουσα μάλιστα, παραδόθηκε στις φλόγες και ένα αυτοκίνητο, ενώ έπεσαν και δακρυγόνα. Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έλαβαν μεγαλύτερη έκταση.

Η είδηση του θανάτου των τριών ανθρώπων στην Αθήνα έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς όλα τα διεθνή ΜΜΕ διέκοπταν συνεχώς τα προγράμματά τους για να μεταδίδουν ειδήσεις και εικόνες από την Ελλάδα.

Πλέον, φθάνοντας στη σημερινή ημέρα, ο προβληματισμός των πολιτικών και η απορία των πολιτών είναι αν μέσα σε αυτό το κλίμα, που το βαραίνει η απώλεια τριών ανθρώπων, είναι δυνατόν να ψηφισθούν τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν επιβληθεί ποτέ στη χώρα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις