Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου ζητούν οι πολύτεκνοι

Πάτρα: Τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστ...

Επιστολή μελών της πολυτεκνικής οργάνωσης στο Δήμο

“Αξιότιμοι Κύριοι, Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας προτείνουμε μέσα στις μέχριvvσήμερα πρωτοβουλίες και δράσεις που έχετε υλοποιήσει, σαν Κοινωνικός τομέας, τη δημιουργία ενός *Κοινωνικού Φροντιστηρίου* στο Δήμο Πατρέων. Η στοχευμένη αυτή κοινωνική δράση, θα διασφαλίσει την ίση μεταχείριση και συμμετοχή στην παιδεία και θα προσφέρει τη δυνατότητα ενισχυτικής φροντιστηριακής διδασκαλίας, σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που οι γονείς τους αδυνατούν να καλύψουν τα δίδακτρα των φροντιστηριακών μαθημάτων.

Διότι είναι σε όλους γνωστό, ότι κάτω από το δυσβάστακτο οικονομικό καθεστώς που βιώνουμε, οι πιο πληγείσες τάξεις των απόρων και των ευπαθών οικογενειών, δεν έχουν τη δυνατότητα να το προσφέρουν στα παιδιά τους.

Για τη στέγαση του *Κοινωνικού Φροντιστηρίου* θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια και να επανδρωθούν από εθελοντές καθηγητές ή καθηγητές που είναι άνεργοι.

Παράλληλα θα θέλαμε ακόμη να προτείνουμε, να ενισχυθεί από πλευράς του Δήμου, η πρωτοβουλία της εφημερίδας Πελοπόννησος, στη συλλογή σχολικών βοηθημάτων και βιβλίων ξένων γλωσσών, για να δοθούν σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.

Σ’ αυτή την δράση, καθοριστική συμβολή μπορεί και πρέπει να έχει ο εκάστοτε σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου, τον οποίο πολύ εύκολα ο Δήμος μπορεί να ενεργοποιήσει προς την υλοποίησή της. Ειδικά τώρα με τη λήξη του σχολικού έτους θα μπορούσαν να ευαισθητοποιηθούν γονείς και μαθητές, ώστε να συλλεχθούν τα σχολικά βοηθήματα με διπλό μήνυμα: της αειφορίας  και της προσφοράς.

Ελπίζουμε οι σκέψεις μας να δρομολογηθούν άμεσα από τον Δήμο, προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών που πλήττονται σήμερα από την οικονομική κρίση. Προπαντός των οικογενειών χωρίς εισόδημα ή των πολυμελών (Πολύτεκνων ή Τρίτεκνων),  των οποίων αποτελούμε μέλη”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις