Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζάκυνθος: "Βάφτισαν" τα παράλια του νησιού ... Ιταλία για να εξαπατήσουν λαθρομετανάστες

Ζάκυνθος: "Βάφτισαν" τα παράλι...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Τους μετέφεραν με ταχύπλοο στο Βασιλικό τα χαράματα

Στη σύλληψη 45 λαθρομεταναστών από το Αφγανιστάν, προχώρησαν, το πρωί της Κυριακής, η Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 3 το ξημέρωμα της Κυριακής.

Περιπολικά αυτοκίνητα των δύο Υπηρεσιών μετέβησαν, αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα κατοίκων της περιοχής, για το Βασιλικό, όπου εντόπισαν τους λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι αιφνιδιάστηκαν μόλις είδαν τους πολυάριθμους αστυνομικούς και λιμενικούς, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να αντιδράσουν.

Οι Αφγανοί είχαν σακίδια (τσάντες πλάτης), μέσα στα οποία υπήρχαν ρούχα και προσωπικά αντικείμενα. Λίγη ώρα αργότερα, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα των δύο Υπηρεσιών και μεταφέρθηκαν στην Παναγούλα όπου ακολούθησε η ανάκρισή τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί στο Βασιλικό με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο τους άφησε στην παραλία τα χαράματα λέγοντάς τους ότι “εδώ είναι η Ιταλία”. Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι οι διακινητές μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εντοπιστεί. Αρχικά, οι δουλέμποροι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους μεταφέρουν στην Ιταλία, όμως στην πορεία τους ξεγέλασαν και τους άφησαν στη Ζάκυνθο. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός πως αρκετοί από αυτούς είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας, γεγονός που επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι το δρομολόγιο έγινε από κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας και όχι από το εξωτερικό.

Ύστερα από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές, οι έρευνες θα στραφούν στην Αθήνα, ούτως ώστε να εντοπιστεί ο “εγκέφαλος” της παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο του Δήμου που από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Άκης Λαδικός, της Αντιπεριφέρειας, του Συλλόγου Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης καθώς και του νοσοκομείου που έστειλε αμέσως ιατρούς και κουβέρτες. Αυτό που απασχολεί έντονα τις διωκτικές Αρχές είναι αν η Ζάκυνθος αποτελεί σταθμό μεταφόρτωσης λαθρομεταναστών. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια το νησί μας έχει “εμπλακεί” σε αρκετές τέτοιες υποθέσεις (υπενθυμίζουμε ότι πριν από μερικά χρόνια οι δουλέμποροι είχαν παρατήσει εδώ εκατοντάδες Κούρδους λαθρομετανάστες), επομένως θα πρέπει να γίνει εκτεταμένη έρευνα και στη Ζάκυνθο, καθώς και σε γειτονικές περιοχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις