Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παραιτήθηκε ο Παπανδρέου - Αποχώρησε ο Καρατζαφέρης - Αντιδράσεις για Πετσάλνικο

Παραιτήθηκε ο Παπανδρέου - Αποχώρησε ο Κ...

Θύελλα εντιδράσεων πανταχόθεν για το πρόσωπο του Φίλιππου Πετσάλνικου

19:07 Αποχώρησε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γιώργος Καρατζαφέρης με σκληρή δήλωση. "Λυπάμαι για τα παιχνίδια τακτικής των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, συμπαρασύροντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας". Διευκρινιστικά αμέσως μετά ανέφερε ότι ενώ είχε κληθεί στη σύσκεψη, έμεινε εκτός μέχρι να μιλήσουν κατ'ιδίαν οι τρεις τους και να του ανακοινώσουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Επιπλέον ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσήλθε στην προεδρία με πρόθεση να προτείνει ως πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Την ίδια στιγμή αντιδράσεις για το πρόσωπο Πετσάλνικου προέρχονται και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που απειλούν ότι δε θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

19:00 Ο Γ. Μιχελάκης ερωτηθείς λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα πει όχι στον Λουκά Παπαδήμο.

18:10 Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού. Η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου σε θεσμική λύση παραπέμπει στο πρόσωπο του Φίλιππου Πετσάλνικου προκαλώντας αντιδράσεις.

Η είδηση πέρα από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πιθανόν να έχει αρνητικές προεκτάσεις και στην Ευρώπη καθώς ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής ήταν εκ των εμπνευστών του δημοψηφίσματος. Επιπλέον η εμβέλειά του θεωρείται κατώτερη των προσδοκιών.

«Είναι μία ιστορική στιγμή για τη χώρα. Να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τις πολύ θετικές αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στο προεδρικό μέγαρο ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας είπε πως είναι μία απόφαση που περίμενε ο λαός, τονίζοντας ότι: «Περιμένουμε τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα ασχοληθεί με πολλά δύσκολα. Ο ελληνικός λαός θέλει και περιμένει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση».
Στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι μεταξύ άλλων: «Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να εγγυηθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να παραμείνουμε ασφαλείς στο ευρώ».

«Σήμερα παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις Έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να πιστέψουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας. Από την αρχή ήταν προφανές ότι για να πετύχουμε την ιστορική αυτή συμφωνία έπρεπε να επιλέξουμε ένα πρόσωπο στο οποίο θα πιστεύουμε όλοι. Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει με τη στήριξη όλων μας».

Κάνοντας ένα απολογισμό της θητείας του, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, δήλωσε υπερήφανος που παρά τις αντιξοότητες «καταφέραμε να κρατήσαμε τη χώρα όρθια και αποφύγαμε τη χρεοκοπία».
Θα ακολουθήσει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 19:00, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης.

18:06 Τελείωσε το διάγγελμα Παπανδρέου. Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός μπαίνει τώρα στο προεδρικό Μέγαρο για να παραιτηθεί.

18:02 Γ. Παπανδρέου: «Αναλαμβάνει μία κυβέρνηση που υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις. Θεσμική η επιλογή του νέου Πρωθυπουργού Η νέα κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το δρόμο των μικρών και μεγάλων αλλαγών».

17:50 Στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τη νέα κυβέρνηση. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν τελικά μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης καθώς τόσο η Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκαν την πρόσκληση Παπούλια.

17:17 Μετατέθηκε χρονικά κατά μία ώρα το ραντεβού του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Παπανδρέου πριν την συνάντηση που προσδιορίστηκε για τις 18:00, θα κάνει δήλωση για τις εξελίξεις. Το πρόσωπο που φαίνεται να έχει προβάδισμα αυτή την ώρα για τη θέση του νέου πρωθυπουργού είναι ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

14.42 Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θεωρούνται φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού είναι πλέον και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Πετσάλνικος είναι το πρόσωπο που κερδίζει πόντους τις τελευταίες ώρες.
Στο μεταξύ συγκλίνουσες πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν ότι ίσως ο επικρατέστερος υποψήφιος -εάν επιλεγεί πολιτικό πρόσωπο ως επικεφαλής της κυβέρνησης- παραμένει ο υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

14.29: Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απο το προεδρικό μέγαρο. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί στα επόμενα λεπτά.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από το Προεδρικό Μέγαρο δηλώνοντας από το αμάξι του στους δημοσιογράφους «τελείωσε». Στο κυνήγι της είδησης οι ρεπόρτερ επέμειναν και ο πρόεδρος είπε ότι θα επιστρέψει το απόγευμα.

Ο «χρησμός» Παπούλια πυροδοτεί τα σενάρια ότι επιτέλους υπήρξε συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για το νέο πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση και αυτή θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

13.29: Τρεις ημέρες μετά από τη συμφωνία κορυφής Παπανδρέου – Σαμαρά για σχηματισμό συγκυβέρνησης και ενώ από το πρωί έχει ανακοινωθεί ότι θα παραιτηθεί η παρούσα κυβέρνηση, ακόμη δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού! Όπως μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση οι δυο πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν έρθει σε συμφωνία, ενώ ο φερόμενος ως νέος πρωθυπουργός Βασίλης Σκουρής, βρίσκεται στο γραφείο του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις Βρυξέλλες!

Χαρακτηριστικό της χαώδους κατάστασης που επικρατεί αυτή την ώρα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι οι βουλευτές βγαίνουν στα κανάλια και δηλώνουν άγνοια (!) για το θέμα και φυσικά για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα Απ. Κακλαμάνη: Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είχε ιδέα!

Ο παραλογισμός συνεχίζεται - "Παίζει" και ο Βενιζέλος για Πρωθυπουργός!

Στις 2 το μεσημέρι η παραίτηση Παπανδρέου - Κατέφθασε στο Προεδρικο Μέγαρο ο Παπούλιας

Ο Βασίλης Σκουρής Πρωθυπουργός της Ελλάδας, λέει το Ρόιτερ

Διαρροή από Βενιζέλο: δεν μίλησε ποτέ και κανένας με τον Λουκά Παπαδήμο!!!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις