Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης: «Πράξαμε τα δέοντα για τους λαθρομετανάστες»

Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκ...

Συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν με το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στην Κεφαλονιά

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όσους συνέπραξαν και βοήθησαν, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί με ανθρωπιά και σεβασμό το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες που βρέθηκαν στην Κεφαλονιά, εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής.

Το συμβάν με τους λαθρομετανάστες

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου μεταφέρθηκαν στην Κεφαλονιά, με ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο το οποίο βρέθηκε στη περιοχή του ναυαγίου, δέκα εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που περισυλλέγησαν από τη θάλασσα και οι σοροί δύο ναυαγών.

Επίσης, νωρίτερα, με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι και στη συνέχεια στο νοσοκομείο ένας ακόμη λαθρομετανάστης με σπασμένο χέρι, ενώ αργά τη νύχτα εντοπίστηκαν στη θάλασσα ακόμη 2 σοροί, η μία εκ των οποίων μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό του Λιμενικού στο Αργοστόλι.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους βοήθησαν

«Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, σε συνεργασία με το Δήμο, τα Σώματα Ασφαλείας, (Λιμενικό και Αστυνομία), το Διοικητή και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αργοστολίου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών αλλά και απλούς πολίτες», δήλωσε ο Σωτήρης Κουρής, «έπραξαν τα δέοντα, με ανθρωπιά, ευσυνειδησία και αυταπάρνηση  προκειμένου να εξασφαλιστούν τα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και μια αξιοπρεπή παραμονή στους επιζώντες ναυαγούς. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενδύματα και τροφή και μέρος, ώστε να καταλύσουν, έως ότου αποφασίσει η Δικαιοσύνη για την τύχη τους».

«Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες, σε όλους όσους συνέτρεξαν, στηρίζοντας τους ανθρώπους που υπέστησαν την τραγωδία αυτή, σε μία απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης μιας υποφερτής διαβίωσης», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης και προσθέτει:

«Ειδικά οφείλουμε να μνημονεύσουμε τους γιατρούς και την  προϊσταμένη των Τ.Ε.Π του Νοσοκομείου Αργοστολίου και το Νομίατρο, Γεώργιο Κουρή,  οι οποίοι κατέδειξαν την ουσία και το νόημα της συνεισφοράς προς το συνάνθρωπο, το Λιμενάρχη, Γ. Καλιτσουνάκη και τον Αστυνομικό Διευθυντή, Π. Φιλλίπου και τις Υπηρεσίες τους, το πλήρωμα και τον πλοίαρχο του παραπλέοντος πλοίου που περισυνέλεξαν και μετέφεραν έως το λιμάνι Αργοστολίου τους ναυαγούς, αλλά και τους Εθελοντές Σαμαρείτες με αρχηγό τον κ. Μπάμπη Μοσχόπουλο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις