Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι: για δέκατη ημέρα στις πλατείες και προετοιμασία για το ραντεβού της Κυριακής

Αγανακτισμένοι: για δέκατη ημέρα στις πλ...

Λαϊκές συνελεύσεις, πάρτυ και Καρναβαλικό άρωμα στην Πάτρα

Αγανακτισμένοι: 12η ημέρα και πιο "φαρμακερή"- Ποτάμια λαού αναμένονται στις πλατείες

22.20 Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται και απόψε περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές. Επιμένουν να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου.

22.15 Πάνω από 1.000 άτομα έχουν συγκεντυρωθεί στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, όπου είναι στημένες 9 σκηνές. Σε λίγο ξεκινά η ανοικτή συνέλευση μπροστά απο το Δημοτικό Θέατρο.

21.29 Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε. Τα μέλη του κατευθύνθηκαν από τη Φιλελλήνων προς τη στάση του μετρό Ακρόπολη, χωρίς να περάσουν από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο Σύνταγμα.

20. 54 Άρχισαν να μαζεύονται στο Συνταγμα. Περίπου 4.000  άτομα δίνουν το παρόν ενώ οι δρόμοι πέριξ της πλατείας έχουν κλείσει. Εκεί κατέληξε και ομάδα 1.700 «αγανακτισμένων» δικυκλιστών, η οποία ξεκίνησε από το Περιστέρι και έκανε πορεία στο κέντρο.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, οι «Αγανακτισμένοι μηχανόβιοι» πέρασαν μαρσάροντας τα μηχανάκια τους μπροστά από την Βουλή.

Στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν πλέον ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

20.42 Οι ποδηλάτες που έκαναν πορεία πριν απο λίγη ώρα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας κατέληξαν στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας μαζί με τα ποδήλατά τους, δίνοντας χρώμα και ένταση. Συγκεντρωμένοι στην πλατεία Γεωργίου είναι και ομάδα νεαρών διαδηλωτών μπροστά απο το Δημοτκό Θέατρο, όπου και έχει αναρτηθεί πανό με το σύνθημα: Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν.

Άλλη μια ομάδα εί8νια συγκεντρωμένη στο πάνω συντριβάνι όπου ακούγεται και μουσική.

 

20:00 Πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, κατευθύνεται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Την κίνηση αυτή δεν βλέπουν με καλό μάτι οι Αγανακτισμένοι που θεωρούν ότι εκδηλώνει διάθεση για καπέλωμα της κινητοποίησής τους. Ίσως αυτή είναι και μια εξήγηση της μικρής προσέλευσης Αγανακτισμένων, αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Μικρή πάντως η παρουσία Αγανακτισμένων και στην Πάτρα.

19:44 Ποδηλατοπορεία στην Πάτρα αυτή τη στιγμή με σύνθημα "Ψωμί, ελιά και ορθοπεταλιά". Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:35 Όπως και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, μικρή είναι η προσέλευση σήμερα το απόγευμα κσι στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, τουλάχιστον αυτή την ώρα. Άραγε πρόκειται για συντήρηση δυνάμεων ενόψει της Ευρωπαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή το απόγευμα όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή, ή οι αγανακτισμένοι άρχισαν να φεύγουν από τις πλατείες, τώρα που έκαναν την εμφάνισή τους κόμματα της Αριστεράς;

19.30 Η έλλειψη οργάνωσης των Αγανακτισμένων στην Πάτρα προκάλεσε σύγχυση και αυτή με τη σειρά της...χάλασε το πάρτυ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου. Τα πολλά μηνύματα προκάλεσαν μπέρδεμα στους Πατρινούς και έτσι παρά τα προγνωστικά, η συμμετοχή αυτή τη στιγμή στις εκδηλώσεις στην πλατεία είναι πολύ μικρή.

Ενώ στο site τους οι Αγανακτισμένοι δίνουν ραντεβού για τις 7, την ίδια ώρα καλούσαν  με χαρτάκια που διένειμαν στη πλατεία τους πολίτες σε απογευματινό πάρτυ στις 5.30 (ώρα τουλάχιστον ακατάλληλη για πάρτυ όταν δεν μιλάμε για μαθητές δημοτικού) και σε άλλα πλακάτ που βρίσκονται στις στάσεις της πλατείας δίνουν ραντεβού αγώνα στις 9.

Αυτό προκάλεσε σύγχυση και προς στιγμήν τουλάχιστον δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση στις εκδηλώσεις τους που έχουν και άρωμα καρναβαλικής πολιτικής σάτιρας.

 

ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μόνιμη και αισθητή είναι όσο περνούν οι ημέρες η παρουσία των αγανακτιμένων πολιτών της Πάτρας στην πλατεία Γεωργίου, με πρωτοπόρους τους νέους. Αυτό αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε όσους είχαν σπεύσει από την πρώτη κι όλας ημέρα δημιουργίας των κινήματος να πολιτών, να σπεύσουν να προβλέψουν ότι σύντομα το φαινόμενο θα ξεφουσκώσει.

Η εμπειρία όμως από την πλατεία Γεωργίου τους διαψεύδει. Οι σκηνές των διαμαρτυρόμενων έχουν πολλαπλασιαστεί, όπως και τα άτομα που πλέον μένουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στο σημείο.

Παράλληλα, υπάρχει σε μόνιμη βάση το λεωφορείο στο πάνω μέρος της πλατείας, όπου εκεί έχουν αναρτηθεί σε κοινή θέα τα αιτήματα και τα συνθήματα των αγανακτισμένων πολιτών. Παράλληλα, συγκεντρώνονται υπογραφές για την ικανοποίησή τους.

Σήμερα μάλιστα, οι αγανακτισμένοι τοποθέτησαν στο πάνω μέρος της πλατείας καρναβαλικόι άρμα που αναπαριστά τον Πάγκαλο και την Μέρκελ, ενώ υπέβαλλαν στο Δήμο Πατρέων αίτημα να τους παραχωρήσει Καρναβαλικές κατασκευές που αναπαριστούν πολιτικούς. Επί του αιτήματος ο Δήμος θα τους απαντήσει τη Δευτέρα.

Πέρα από αυτά έχει στηθεί και ένα πατάρι, ενόψει του πάρτι που θα ξεκινήσει σε λίγη ώρα στην πλατεία Γεωργίου και ένα πανό με ρήσεις του Καζαντάκη και του Αριστοτέλη.

Νωρίτερα απ’ ότι συνήθως δίνεται απόψε στην πλ. Γεωργίου το Ραντεβού των Αγανακτισμένων της Πάτρας. Οι πολίτες θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται από τις 5:30 το απόγευμα καθώς οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει πολλές δράσεις με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Έτσι η αποψινή συγκέντρωση παίρνει την μορφή ενός υπαίθριου πάρτι υπό τον τίτλο Patras Revolution Party.DJ's. Νωρίτερα Αγανακτισμένοι θα έχουν πραγματοποιήσει με τα παπάκια, τις βέσπες και τις μηχανές τους μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους αλλά και στις συνοικίες της Πάτρας προκειμένου να «ξεσηκώσουν» του κατοίκους.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Με καρναβαλικά άρματα οι Αγανακτισμένοι στην Πλατεία Γεωργίου  – Στις 5.30 μ.μ. το ραντεβού

Στο χώρο της πλατείας θα λειτουργήσει και περίπτερο ενημέρωσης για δράσης πολιτισμού, που μπορεί να μην είναι από τους αγανακτισμένους φαίνεται όμως ότι ταιριάζει στο κλίμα

Στο χώρο της πλατείας θα λειτουργήσει κα...

Στο χώρο της πλατείας θα λειτουργήσει και περίπτερο ενημέρωσης για δράσης πολιτισμού, που μπορεί να μην είναι από τους αγανακτισμένους φαίνεται όμως ότι ταιριάζει στο κλίμα

Στην πλατεία Γεωργίου χωράνε όλοι ακόμη και η βάρκα που κληρώνεται από ομάδα...

Στην πλατεία Γεωργίου χωράνε όλοι ακόμη ...

Στην πλατεία Γεωργίου χωράνε όλοι ακόμη και η βάρκα που κληρώνεται από ομάδα...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις