Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανάκτισαν και γιούχαραν τους βουλευτές στην Αθήνα - Δέκα άτομα ξενύχτησαν στην Πάτρα

Αγανάκτισαν και γιούχαραν τους βουλευτές...

Δείτε σχόλια από το facebook για τις κινητοποιήσεις στην Πάτρα

Διαβάστε: Πάτρα: Με καρναβαλικά άρματα οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Γεωργίου - Στις 5:30 μ.μ.το ραντεβού

Πάτρα: Ολονυχτία για τους Αγανακτισμένους της πλατείας Γεωργίου. Περίπου δέκα άτομα κοιμήθηκαν εκεί στις σκηνές που έχουν στήσει από το βράδυ της Παρασκευή στο κέντρο της πλατείας.

Από νωρίς το πρωί οι Αγανακτισμένοι σηκώθηκαν για το καφεδάκι τους, αλλά και για συζήτηση με τους περαστικούς, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι τους δήλωναν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα.

Xιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες ήταν και χθες όπως θα είναι και σήμερα συνεπείς στο ραντεβού τους κλείνοντας ήδη μία εβδομάδα συγκεντρώσεων στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες κεντρικές περιοχές πόλεων όλης της Ελλάδας.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, αναφέροντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Στα πανό, οι «Αγανακτισμένοι» δεν αφήνουν περιθώρια για τις προθέσεις τους: «Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ». Μιλάνε «για αυτόνομη κοινωνία» και για «κοινωνικό πείραμα».

Κάθε βράδυ παίρνουν ελεύθερα τα μικρόφωνα και αναπτύσσουν τις απόψεις τους σε μια μορφή άσκησης άμεσης δημοκρατίας, όπως λένε, μιας διαρκούς γενικής συνέλευσης. Άλλοι θεωρούν ότι αυτό είναι «το τέλος της μεταπολίτευσης» και άλλοι ότι «εδώ είναι το τέλος του εμφυλίου», σε αυτό το ετερόκλιτο πλήθος που το μόνο του κοινό είναι η άρνηση στα κόμματα, στο μνημόνιο, στην ανεργία και στο ζοφερό μέλλον.

Στην Πάτρα και χθες οι Αγανακτισμένοι ήταν πιστοί στο ραντεβού τους και για μια ακόμα φορά ξενύχτησαν στην πλατεία Γεωργίου, κάνοντας γενική συνέλευση και καταθέτοντας απόψεις. Στην Πάτρα το ραντεβού έχει ανανεωθεί και για σήμερα και αναμένεται να υπάρχουν και χάπενινγκ.

Η ζύμωση συνεχίζεται και στην Πάτρα μέσω facebook, όπου στο Patras Greek Revolution αναρτώνται απόψεις. Δείτε ενδεικτικά:

"ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ......ΜΗ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙ.....ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ-------ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΜΕ ,ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.......ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.......ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ......"

"GREETINGS FROM SPAIN GREECE PEOPLE WE SUPPORT YOU. R+EVOLUTION"

"ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! οταν στην δουλεια μου πω ψεμματα σε εναν πελατη χανω αμεσως την δουλεια και μετα δεν βρισκω ευκολα μεχρι και σε επιθεωριση εργασιας παω και πληρωνω ακομα και φυλακη... ο πολιτικος εκλεγεται για το προγραμμα του,οταν λεει ψεμματα γιατι δεν δικαζεται αυτοματος και γιατι δεν διαγραφεται αυτοματος οπως γινεται με ολο το λαο??? αλλωστε γιαυτο ψηφιστηκε..δηλαδη να αρχισω να λεω ψεμματα για να ανεβω ψηλα?? ως εδω! δεν ανεχομαστε τιποτα! αυτονοητα πραγματα ελεος..."

"Tha pw mono oti eimai sth plateia 3 meres seri twra kai eipa na koimhthw 1 vrady spiti mou .. ayrio tha eimai pali ekei .. oxi gia kanena alo logo alla giati exei polous mousikous na paixw mazi kai sizhtisw .. fisika kai latrevw ayto to topo pou megalosa.. sto perithorio,sto psema,sth provatopoiish.. alla kai sta dash(pou kaine akoma),sta vouna,ta potamia, .. to politismo(gia palia lew) pou einai opws kai na to kaneis klhronomia..kai eida na kataxrazontai kai na lehlatoun ksenoi (kai de milw gia metanastes oute gia lathrometanastes) me thn adeia twn Lamogiwn pou kyyvernoun.. kai to mono pou thelw einai na doun kai ta paidia mou (pou tha ferw kapote se afth th xwra kai oxi se kathe Olandia,Aglia,Amerikh) ayth th mageia pou PREPEI kai MPOREI na prosferei aytos o topos.. as kanoume oti mporoume o kathenas mas gia na ksipnisoume ta komatoskilla .. oxi na tous kraksoume.. tous exoun proetoimasei gia kraksimo ... to perimenoun pws kai pws gia na epiveveothoun.. egw apo mikros grafw tragoudia kai genika yphretw opws goustarw (dikaioma mou einai) kai mporw thn texnh.. afto kanw 3 meres twra.. gia na pernw dynamh na menw sth plateia.. kai na dinw dynamh se filous kai sinanthropous mou aneksarthtws Xromatos.. eseis pali kante oloi oti katalavenete.."


Στο μεταξύ έντονες συζητήσεις συνεχίζει να προκαλεί την Τετάρτη η «πολιορκία» της Εθνικής Αντιπροσωπείας την Τρίτη αργά το βράδυ. Ομάδα «αγανακτισμένων πολιτών» προχώρησε σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί πλήθος βουλευτών και δημοσιογράφων σε αυτό.

Τελικά, με παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, έγινε αργά τη νύχτα δυνατή η αποχώρηση βουλευτών, εργαζομένων και δημοσιογράφων από το κτήριο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις