Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγανακτισμένοι στις πλατείες όλης της Ευρώπης- Τώρα: 15.000 στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι στις πλατείες όλης της Ευ...

Μεγάλη προσέλευση και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗ,ΕΡΩΣΗ

ΩΡΑ 19:18: Περισσότεροι από 15.000 οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Συντάγματος, έχουν αποκλείσει όλους τους γύρω από την πλατεία, δρόμους.

Δείτε εδώ από το protothema.gr. live τη συγκέντρωση της Αθήνας.

ΩΡΑ 17:00: Στήθηκαν ήδη τα πρωτα αντίσκοινα στην πλατεία Γεωργίου απο αγακτισμένους πολίτες που έδωσαν το παρόν τος προηγούμενες ημέρες στις διαδηλώσεις και αναμένουν το πανευρωπαϊκό ραντεβού που έχουν δώσει οι ευρωπαίοι πολίτες γι απόψε. Έλληνες και Ισπανοί πολίτες διοργάνωσαν την αποψινή εκδήλωση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο και έτυχαν της άμεσης αποδοχής απο χιλιάδες ευρωπαίους που απόψε θα συγκεντρωθούν σε όλες τις πλατείες των ευρωπαικών χωρών.

Από την Piazza Duomo στο Μιλάνο, την Champs-Élysées στο Παρίσι, την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, μέχρι την Országház στη Βουδαπέστη, και την Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα η σημερινή ημέρα  έχει χαρακτηριστεί και επισήμως  ως η «πανευρωπαϊκή ημέρα συγκεντρώσεων» των Ευρωπαίων πολιτών που επιθυμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αυστηρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το ραντεβού των Ευρωπαίων έχει καθοριστεί για τις 6 το απόγευμα στις κεντρικές πλατείες όλων των Ευρωπαϊκών πόλεων

Μέσα από το Facebook και άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι ετοιμάζονται να εκφράσουν ειρηνικά την αντίθεσή τους στα υπέρ – φιλελεύθερα οικονομικά μέτρα που υιοθετούν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα συγκεντρωθούν στις μεγαλύτερες πλατείες της Ένωσής μας, για να διεκδικήσουν πράγματα που εθεωρούντο αυτονόητα λίγα χρόνια πριν.

Από τις πλατείες της Γαλλίας που οι συγκεντρωμένοι εγκαθιστούν μικροφωνικές με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι τους πρώτους διδάξαντες Ισπανούς, οι νέοι, οι άνεργοι και οι αγανακτισμένοι της Ευρώπης έχουν συγκεντρωθεί διαδικτυακά για να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν κεκτημένες κοινωνικές παροχές.

Περισσότεροι από 170.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εκφράσει ήδη την πρόθεσή τους να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις της 29ης Μαΐου, ενάντια στα «εκβιαστικά διλλήματα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες ονομάζουν «Φιλελευθερισμό, την εξόντωση των εργαζόμενων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις