Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Δημαράς: Όλοι στον αυριανό αποκλεισμό των διοδίων

Γ. Δημαράς: Όλοι στον αυριανό αποκλεισμό...

Ο δήμαρχος τονίζει ότι η δυναμική συμμετοχή των Πατρινών είναι απαραίτητη για να μην πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια

Πρόσκληση σε όλους τους Πατρινούς να συμμετάσχουν στον δίωρο αποκλεισμό των διοδίων  του Ρίου αύριο  Σάββατο 19 Μαρτίου 2011,  από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι απευθύνει ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς. Ο δήμαρχος τονίζει ότι η δυναμική  συμμετοχή των πολιτών στην μεγάλη κινητοποίηση του Δήμου είναι απαραίτητη για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να πνιγεί η Πάτρα στα σκουπίδια.

Ο αποκλεισμός των διοδίων είναι το πρώτο βήμα αντίδρασης στην αυθαίρετη απαίτηση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδώρας Τζάκρη για συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας ο οποίος έχει υπερκορεστεί και δεν χωράει άλλα σκουπίδια , με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία κατοίκων και εργαζομένων.

Επίσης ο αποκλεισμός γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαίτηση της Υφυπουργού να προκηρυχθεί, όπως είχε εγκριθεί από το Υπουργείο της τον Δεκέμβριο του 2010, το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Φλόκα, χωρίς να εξεταστούν τα σημεία για τα οποία υπάρχουν ενστάσεις, παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφάσισε να αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τεχνικό Επιμελητήριο την εξέταση των ενστάσεων αλλά  και των όρων που υπάρχουν στα τεύχη δημοπράτησης, βάση των οποίων βαρύνονται  οι πολίτες με υπέρογκο κόστος καθώς τα τέλη της καθαριότητας είναι ανταποδοτικά.

Ο Δήμος και οι κάτοικοι της Πάτρας ζητούν να δεχτεί η κυβέρνηση την λύση που προτείνει ο Δήμος για να μην μείνουν τα σκουπίδια στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος ζητά:

- Να μεταφερθούν τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, εκεί που άλλωστε έχει επιλεγεί και από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό να κατασκευαστεί το Εργοστάσιο και ως εκ τούτου να καταλήγουν τα απορρίμματα όλου του Νομού Αχαΐας.

- Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ του Φλόκα, ώστε να προστατευτεί απόλυτα η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος.

- Να εξελιχθεί δημόσια διαβούλευση για το θέμα του εργοστασίου, ώστε να διασφαλιστεί η περιβαλλοντικά ωφέλιμη λειτουργία του και με οικονομικούς όρους που δεν θα είναι δυσβάσταχτοι για τους δημότες.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Με σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε», ο Δήμος προχωράει αύριο Σάββατο στην πρώτη μιας σειράς δυναμικών κινητοποιήσεων που σχεδιάζει για τη διεκδίκηση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.

Ο αποκλεισμός των διοδίων του Ρίου  θα γίνει στις 11 αύριο το πρωί.

Για τη διευκόλυνση της μετάβασης των πολιτών στο σημείο του αποκλεισμού, θα υπάρχουν τρία σημεία προσυγκέντρωσης, σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης.

Οι προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 π.μ.

Στην Ακτή Δυμαίων  στο ύψος της ΑΒΕΞ

Στην Περιβόλα στο ύψος του κόμβου του Καρφούρ

Στα Συχαινά, στο ύψος του θεραπευτηρίου «Ολύμπιον»

Οι συμμετέχοντες στο αποκλεισμό θα μπορούν να μεταβούν στα σημεία προσυγκέντρωσης και στα διόδια  και με τα αυτοκίνητά τους, καθώς θα υπάρχει η δυνατότητα ειδικής κυκλοφοριακής ρύθμισης για την επιστροφή τους στην πόλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις