Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργολήπτες: 500 οι απολύσεις εργαζομένων και ακολουθούν κι άλλες

Εργολήπτες: 500 οι απολύσεις εργαζομένων...

Τι απαντούν στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για τη μεταξύ του συνάντηση

Σε απάντηση στο Δελτίου Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη που έγινε την Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, μεταξύ του κ. Περιφερειάρχη και των εκπροσώπων των Εργοληπτών, ο Σύλλογος Εργοληπτών Πάτρας έχουν να κάνουν τις εξής παρατηρήσεις:

"1.    Το ότι η ανακοίνωσή μας της 14ης Μαρτίου 2011, δεν περιείχε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης, δεν αποτελεί και λόγο για θριαμβολογίες του κ. Περιφερειάρχη. Ούτε βέβαια η αναβολή της προγραμματισμένης για την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 κινητοποίησης, σημαίνει ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας. Κάθε άλλο δε. Σε κανένα από αυτά δεν υπήρξε η παραμικρή δέσμευση. Η κίνηση όμως του κ. Περιφερειάρχη να μας δεχθεί, 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση, απλά την ανέστειλε.

2.    Η στάση του κ. Περιφερειάρχη στη σύσκεψη χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των μελών μας - εργοληπτών που συμμετείχαν, ως αρνητική προς τον κλάδο των Μικρομεσαίων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, Εταιρειών και Ατομικών, που ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί. Με τη στάση του ανέδειξε τις προθέσεις του, που δυστυχώς ταυτίζονται με αυτές της κυβέρνησης, του μνημονίου και της τρόικας, για την εξαφάνιση των Μικρομεσαίων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, προς όφελος των μεγάλων εταιρειών που λυμαίνονται την περιοχή, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανένα. Και αυτό ο κ. Περιφερειάρχης το ονομάζει «ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

3.    Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Περιφερειάρχης μας κατάστησε συνενόχους των, επιεικώς ανικάνων «Καποδιστριακών» τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών, που υπέγραφαν συμβάσεις κατασκευής έργων με συναδέλφους, χωρίς χρηματοδότηση. Αυτό είναι παρανομία και έχει όνομα. Όμως κατά τον κ. Κατσιφάρα, εν γνώσει μας τις υπογράψαμε. Μήπως θεωρεί ότι συζητά με ηλίθιους;

4.    Ουδεμία δέσμευση δεν πήραμε από τον κ. Περιφερειάρχη ότι θα κάνει κάτι για τις απ’ ευθείας αναθέσεις των 5000 € ή των 10000 € που κατά κόρον έκαναν οι προκάτοχοί του «Καποδιστριακοί». Αντίθετα η κυβέρνηση φρόντισε την αύξηση του ορίου των απ’ ευθείας αναθέσεων, από τα 45000 € στα 70000 €. Πληροφορούμε τον κ. Περιφερειάρχη, αν δεν το γνωρίζει, ότι ο Σύλλογος μας εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, υποβάλει υπομνήματα με τα οποία ζητάμε τη νομοθετική κατάργηση κάθε υπέρβασης των συμβάσεων, την κατάργηση των συμπληρωματικών συμβάσεων και κυρίως την απαγόρευση όλων των απευθείας αναθέσεων από 1€ και πάνω ! Τις προτάσεις μας αυτές τις υποβάλαμε και στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τα Δημόσια έργα. Οφείλει να γνωρίζει ο κ. Περιφερειάρχης ότι πολλοί, ακόμα και ομοϊδεάτες του Νομάρχες και Δήμαρχοι, φρόντισαν τον τελευταίο μήνα της θητείας τους να φορτώσουν τους φορείς τους με εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις κατασπαταλώντας υπέρ ΄΄ ημετέρων ΄΄ το δημόσιο χρήμα.   Δεν κομίζει λοιπόν ο κ. Περιφερειάρχης ΄΄ γλαύκα εις Αθήνας . Αν θέλει την διαφάνεια και την κατάργηση κάθε παθογένειας ας υιοθετήσει τις απόψεις μας και ας τις απαιτήσει μαζί μας από την Κυβέρνηση.

5.    Φαίνεται πως ο κ. Περιφερειάρχης είναι καλός εργοδότης και φροντίζει οι υπάλληλοι της Περιφέρειας να πληρώνονται έγκαιρα, αλλάζοντας συνεχώς κωδικούς για την κατάθεση των μισθών τους, για να μην τους βρίσκουμε για να εκτελέσουμε τις διαταγές πληρωμής. Για τους δικούς μας εργαζόμενους όμως ουδόλως ενδιαφέρεται. Οι απολύσεις των εργαζομένων των Μικρομεσαίων Εργοληπτικών Επιχειρήσεων σε επίπεδο Περιφέρειας φθάνουν τις 5000. Μέχρι το Πάσχα θα απολυθούν και άλλοι. Ή μήπως αυτοί δεν έχουν ψυχή.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν στον κ. Περιφερειάρχη και απετέλεσαν αντικείμενο συζήτησης. Όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση, κατά την κοινή λογική, πρέπει να απαιτεί από την κεντρική εξουσία και όχι να χαϊδεύει αυτιά. Με αυτή τη λογική το αποτέλεσμα θα είναι να παραμείνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις φτωχότερες της Ευρώπης."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις