Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερέας με ...καλλιτεχνικές ανησυχίες έβαλε στη μέση του ναού βρύση με ψάρι !!!

Ιερέας με ...καλλιτεχνικές ανησυχίες έβα...

Χωρίς να ενημερώσει την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

"Καλλιτεχνική" παρέμβαση στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο σύμβολο της Κοζάνης, έγινε από τον ίδιο τον ιερέα.

Χωρίς κάποια ενημέρωση της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, τοποθετήθηκε μέσα στον ιερό του ναού μια….μαρμάρινη, κακόγουστη βρύση, με ένα…ψάρι, που δεν συνάδει με την αισθητική του ναού!

Η βρύση-έκτρωμα τοποθετήθηκε μπροστά στην αγιογραφία της Παναγίας! Και δεν είναι η μόνη παρέμβαση! Υπάρχουν πολλά έπιπλα που καλύπτουν και άλλες αγιογραφίες, ενώ υπάρχει και επιχρωμάτωση, η οποία προκαλεί επίσης ερωτηματικά!

Ήδη η προϊσταμένη της Εφορίας Μαρία Τσιάπαλη, η οποία δεν ενημερώθηκε για τη νέα αυτή (είχαν προηγηθεί ανάλογες κινήσεις σε επισκοπείο, αλλά και σε άλλους ιερούς ναούς, με εντολή του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου) απαράδεκτη παρέμβαση, έχει αποστείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο πριν από αρκετές ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, με το οποίο ζητά να απομακρυνθεί η βρύση-έκτρωμα.

Να σημειωθεί ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου είναι μνημείο και απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση, χωρίς άδεια από την αρμόδια Εφορία και το ΚΑΣ!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις