Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Tραυματίες στην πορεία για τον Αλέξη στην Αθήνα

Tραυματίες στην πορεία για τον Αλέξη στην Αθήνα

Ηρέμησαν τα πράγματα στο κέντρο

20.47 Νεός γύρος επεισοδίων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Νεαροί έστησαν πριν από λίγα λεπτά οδοφράγματα στην Πλατεία Συντριβανίου, αποκλείοντας το τμήμα της Εγνατίας Οδού, από την Γ’Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Αγγελάκη

ΩΡΑ 20.45 Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος στα Εξάρχεια έχουν αρχίσει να μαζεύονται διαδηλωτές  φωνάζοντας συνθήματα

ΩΡΑ: 20.20

Ήρεμη είναι εδώ και περίπου μία ώρα η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια. Ωστόσο παραμένουν περίπου 300 άτομα στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και στη Νομική όπου μέχρι τις 7 το απόγευμα γίνονταν συγκρούσεις με την αστυνομία και πετροπόλεμος ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

ΩΡΑ: 19.00 Οδοφράγματα και σπάσιμο βιτρίνων από ομάδα 300 ατόμων που έχουν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου. Είναι τα άτομα που έχουν καταλάβει την  Πρυτανεία και τα οποία προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς τα Εξάρχεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους άφησαν και ακολούθησε πετροπόλεμος.

ΩΡΑ: 18.05 Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τόσο στα Προπύλαια, όσο και στη Νομική και στα Εξάρχεια. Σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών επιδίδονται νεαροί, ενώ η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής προχωρήσει σε 115 προσαγωγές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΩΡΑ 16.47  Μια γυναίκα αστυνομικός, μια 55 χρονη διαδηλώτρια και ένας άνδρας διαδηλωτής τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκδηλώθηκαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η  διαδηλώτρια Αγγελική Κουτσούβου, η οποία είναι μέλος του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν πέρασε από πάνω της, με τη μηχανή του, άνδρας της ομάδας «Δ» και μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί ελαφρά και δυο άνδρες της ομάδας «Δ».

Η κεφαλή της πορείας κατευθύνεται στο Πολυτεχνείο.

ΩΡΑ 4.00 Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ομάδων νεαρών που παρεισέφρησαν στην πορεία για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώνονται αυτήν την ώρα στα Προπύλαια και στην πλατεία Συντάγματος.

Ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι χρησιμοποίησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Φωτιές άναψαν κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου σε κάδους απορριμμάτων. Κλειστός ήταν ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο. Σπασμένες βιτρίνες μαγαζιών υπάρχουν στην οδό Σταδίου.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, οι άγνωστοι εισέβαλαν στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών σπάζοντας τις πόρτες του κτιρίου.

Κατά την έφοδο στην πρυτανεία, οι άγνωστοι τραυμάτισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Κίττα. Ο πρύτανης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί για προληπτικούς λόγους σε αξονική τομογραφία.

Οι νεαροί κατέβασαν την ελληνική σημαία από το κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, αναρτώντας μία άλλη με σημαία με το σήμα των αναρχικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, οι οποίες υπολογίζονται σε περισσότερες από 60.

Συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές σημειώνονται και στη θεσσαλονίκη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι «απάντησαν» με δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα από τη συνεχή ρίψη δακρυγόνων είναι αποπνικτική σε ολόκληρο το κέντρο της πόλης, όπου σε διάφορα στενά έχουν εγκλωβιστεί διαδηλωτές και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία οδό, όπου μαίνονται συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, που συμμετείχαν σε συλλαλητήριο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σ΄ολόκληρο το κέντρο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος των πανεπιστημίων μέχρι τον Βαρδάρη.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές, ενώ ως στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (ΩΡΑ: 15:12)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις