Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νεκρός ο ληστής των ΕΛ.ΤΑ Κάτω Αχαϊας ύστερα απο συμπλοκή με αστυνομικούς

Νεκρός ο ληστής των ΕΛ.ΤΑ Κάτω Αχαϊας ύσ...
Παπαδάκου Γωγώ
[email protected]

Κάτοικος της περιοχής ο δράστης που επιχείρησε να ληστέψει και την ΑΤΕ Βάρδας

Αιματηρή κατάληξη είχε η συμπλοκή των αστυνομικών με ληστή το μεσημέρι στα Καρέικα Αχαΐας. Ο 46χρονος Σταύρος Λαμπρόπουλος, κάτοικος της περιοχής, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε απο το σημείο της συμπλοκής στο νοσοκομείο, άνοιξε πρώτος πυρ κατα δυο αστυνομικών προσπαθώντας να διαφύγει ύστερα από ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ Κάτω Αχαϊας.

Της ανταλλαγής πυρών είχε προηγηθεί καταδίωξη στην ευρύτερη περιοχή. Ο δράστης μετά τη ληστεία στην Κάτω Αχαΐα κατευθύνθηκε προς τη Βάρδα Ηλείας όπου επιχείρησε να εισβάλει στην Αγροτική Τράπεζα. Ατύχησε όμως γιατί την ίδια στιγμή πέρασε από το σημείο περιπολικό της αστυνομίας και αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή και να επιστρέψει στην Αχαΐα. Ο δράστης λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι εισέβαλε στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. της Κάτω Αχαΐας καλυμμένος με ένα… σεντόνι και ένα αποκριάτικο καπέλο. Στάθηκε στην είσοδο του υποκαταστήματος και τρέμοντας προέταξε το όπλο σε έναν πελάτη ζητώντας του χρήματα. Έντρομος ο πελάτης του έδωσε διακόσια ευρώ που είχε στην τσέπη του. Χαρακτηριστικό της ταραχής του ληστή ήταν ότι μάζευε τα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ που είχαν πέσει από το θύμα στο πάτωμα. Ο ληστής διέφυγε από το σημείο με μια μοτοσικλέτα την πινακίδα της οποίας είχε επίσης καλύψει με σεντόνι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ΕΛΤΑ της Κάτω Αχαΐας είναι η δεύτερη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο ληστών. Το Δεκέμβριο του 2009 ένοπλοι είχαν αποσπάσει 200 χιλιάδες ευρώ τραυματίζοντας μάλιστα ελαφρά δυο πολίτες και έναν αστυνομικό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τη σημερινή αιματηρή ληστεία στα ΕΛΤΑ Κάτω Αχαΐας,

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Σήμερα την 13:17 ώρα περίπου, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κασκόλ και σκούφο, εισήλθε στα ΕΛ.ΤΑ. Κάτω Αχαΐας, όπου αφού απείλησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες του καταστήματος με δίκαννο κυνηγετικό όπλο, αφαίρεσε τελικά από έναν πελάτη το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ περίπου.

 

Στη συνεχεία επιβιβάσθηκε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, την οποία είχε σταθμεύσει κοντά στα ΕΛ.ΤΑ, καλυμμένη  με σεντόνι για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά της και τράπηκε σε φυγή με κατεύθυνση την Ε.Ο. Κάτω Αχαΐας – Νιφορεΐκων.

Λίγο αργότερα και ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε στη Βάρδα Ηλείας από σταθμούς ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, οπότε έκανε αναστροφή και κινήθηκε καταδιωκόμενος επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, με κατεύθυνση προς Πάτρα, μέσω της  περιοχής Καρεΐκων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Σε αγροτική περιοχή των Καρεΐκων, όπου εντοπίσθηκε από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ο δράστης αποβιβάσθηκε της μοτοσικλέτας, έστρεψε το όπλο κατά των Αστυνομικών, χωρίς να πυροβολήσει και αφού επιβιβάστηκε πάλι σε αυτήν, συνέχισε να κινείται σε αγροτικούς δρόμους στην ίδια κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις