Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο νέος είναι στη μέση

Ο νέος είναι στη μέση

Του Στέλιου Ταταράκη

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο στην οποία το ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Η πληροφορία μπορεί να διαδοθεί πολύ γρήγορα και να αλλάξει ακόμα πιο γρήγορα. Αυτά τα δυο, το ίντερνετ και η πληροφορία έχουν φέρει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας.

Λόγω αυτών τα πράγματα αλλάζουν και προχωράνε με μεγάλες ταχύτητες. Αυτή είναι η αιτία που ο ανταγωνισμός σε όλα τις μορφές έχει περάσει σε άλλα επίπεδα και έχει γίνει τρομακτικός.

Αυτό φαίνεται στον τομέα των επιχειρήσεων, οι οποίες πρέπει να εξελίσσονται και να πηγαίνουν μπροστά και οι ρυθμοί γίνονται εξουθενωτικοί. Ζητάνε στελέχη που χρειάζεται να έχουν τη γνώση πάνω στο κομμάτι τους αλλά να μπορούν και να έχουν όρεξη να μαθαίνουν καινούρια πράγματα, να εξελίσσονται και να μην μένουν στάσιμοι. Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα, πως θα μπορέσουμε οι νέοι να βγούμε εκεί έξω με περισσότερα εφόδια;

Οι νέοι που θα στελεχώσουμε την αγορά είμαστε εμείς που μπαίνουμε στα πανεπιστήμια. Η κοινωνία πιστεύει πως το πανεπιστήμιο είναι το παν και πως όλοι πρέπει να πάνε σε αυτό. Τα πανεπιστήμια είναι ωραία, δίνουν κάποια γνώση, προσφέρουν γνωριμίες και το πιο σημαντικό για πολλούς είναι το πτυχίο που δίνουν στο τέλος.

Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα, όμως δεν χρειάζεται να μείνουμε μόνο εκεί. Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από όλο την πίτα. Οι νέοι έχουμε πολλές δυνατότητες, έχουμε πολλά θετικά στοιχεία που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουμε. Θα τα μάθουμε την ώρα που θα αποφασίσουμε να κάνουμε δράση και να υλοποιήσουμε ή να δοκιμάσουμε τις σκέψεις μας.

Εάν δεν δοκιμάσουμε δεν θα μπορούμε να γνωρίσουμε τι μας αρέσει και που είμαστε καλοί, διότι πολλές φορές είμαστε καλοί σε πράγματα που δεν γνωρίζαμε ότι μπορούμε να κάνουμε.

Το πανεπιστήμιο δεν δίνει πολλές πληροφορίες στο πρακτικό κομμάτι, ίσως ρουφάει πολύ από την ενέργεια μας σαν φοιτητές και πολλές φορές δεν μας ενθουσιάζει με αυτά που κάνει. Όμως ένα αγαθό που προσφέρει, είναι ο χρόνος. Δίνει την δυνατότητα να έχει ο νέος αρκετό ελεύθερο χρόνο τον οποίο μπορεί να ασχοληθεί με άλλες δράσεις και να δοκιμάσει να βρει τι του αρέσει. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να τελειώσουμε και να έχουμε αρκετά εφόδια για την στιγμή που θα βγούμε στον κόσμο των επιχειρήσεων ή γενικά στον κόσμο έξω από το πανεπιστήμιο.

Βρισκόμαστε ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και στο κόσμο έξω από αυτό. Από την μια βρισκόμαστε στο πανεπιστήμιο το οποίο μας δίνει γνώση, γράφουμε στα μαθήματα και παίρνουμε πτυχίο. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τα λεφτά μας. Οι επιχειρήσεις έχουν ένα ανταγωνιστικό τρόπο λειτουργία και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο. Οπότε θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας και να είμαστε έτοιμοι, και όχι να τα μαθαίνουμε για πρώτη φορά αφού έχουμε πάει στη δουλειά διότι θα χάσουμε χρόνο που είναι πολύτιμος.

Η μέση είναι περίεργη κατάσταση. Τι θα πρέπει να κάνουμε ώστε να ξεφύγουμε λίγο από την πίεση της μέσης; Καλό είναι να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε όσο είμαστε μέσα στο πανεπιστήμιο και να μάθουμε τουλάχιστον τι μας αρέσει να κάνουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις