Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ ο Πατρινός Δημήτρης Σπαρτινός

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ ο Πατρ...

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο

Ο Δημήτρης Σπαρτινός συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Το όνομά του ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στην Αθήνα, με ομιλητή τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Δημήτρης Σπαρτινός, ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1991, στη συνέχεια προσχώρησε στον Συνασπισμό και μετά στο ΣΥΡΙΖΑ, από όπου έφυγε το 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΛΑΕ στην Αχαΐα από την οποία αποχώρησε το 2018.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Σπαρτινού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, έχει ως εξής:

«Ο Σπαρτινός Δημήτρης είναι 65 ετών. Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από το 1971 έως 1976 σπούδασε στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη βιομηχανία «Κουνινιώτης» μέχρι το 1982 και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι σήμερα σαν μέλος ΔΕΠ. Το 1972 οργανώθηκε στην ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ, το 1974 στην ΚΝΕ και το 1975 στο ΚΚΕ.

Ήταν στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ μέχρι το 1991, οπότε αποχώρησε λόγω πολιτικών διαφωνιών. Στη συνέχεια, ήταν στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μέχρι το 2012 και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Αύγουστο του 2015, οπότε αποχώρησε λόγω πλήρους διαφωνίας του με την πολιτική του.

Κατόπιν, εντάχτηκε στη ΛΑΕ, ήταν υποψήφιος βουλευτής της στο Νομό Αχαΐας το Σεπτέμβρη του 2015. Αποχώρησε  από τη ΛΑΕ το Μάη του 2018, διότι εκτίμησε ότι το εγχείρημα δεν έχει μέλλον. Στις 19 Δεκέμβρη 2018 υποστήριξε δημόσια το ΚΚΕ, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή και διαφωνίες του με ορισμένες θέσεις του.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις