Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ποιο είναι το συγκρότημα «Σάπιος Χριστός» που προκάλεσε το σάλο στην Πάτρα- Έχει προκαλέσει και διεθνείς αντιδράσεις

Ποιο είναι το συγκρότημα «Σάπιος Χριστός...

Το ελληνικό black metal με τη διεθνή καριέρα

Οι Rotting Christ βρέθηκαν ξαφνικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας λόγω της συναυλίας του στην Πάτρα και τα όσα αποκάλυψε το thebest.gr με την μη παραχώρηση τελικά εκ μέρους του Δήμου Πατρέων της Αίγλης για την εμφάνισή του. Το συγκρότημα με το όνομα «Σάπιος Χριστός» όμως έχει διεθνή καριέρα με εμφανίσεις σε αρκετές χώρες του κόσμου, χωρίς βέβαια να αποφεύγει, σε ορισμένες περιπτώσεις τις αντιδράσεις.


Σάλος από την αποκάλυψη του thebest για την συναυλία του «Σάπιου Χριστού» - Ο Δήμος Πάτρας πήρε πίσω την αίθουσα

 

Ανήκει ουσιαστικά στον χώρο της black metal μουσικής και ιδρύθηκε το 1988, στην Αθήνα. Έχει δώσει συναυλίες σε χώρες, όπως: η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Μεξικό, η Ινδία, το Περού, η Κολομβία και η Βραζιλία.

Οι Rotting Christ ιδρύθηκαν από τους αδελφούς Σάκη και Θέμη Τόλη, οι οποίοι ζούσαν στη Νέα Ιωνία, ενώ διένυαν, ακόμη, την εφηβική ηλικία (16 και 14 ετών αντίστοιχα).

 

Στον εισαγγελέα Πατρών για συναυλία του "Σάπιου Χριστού" λόγω προσβολής των θείων... Ο Δήμος δε δίνει την αίθουσα, λόγω τεχνικών προβλημάτων απαντά η Μαιζώνος

 

Το όνομα της μπάντας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην δημοφιλία της.

Το Νοέμβριο του 1999, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Γκάρυ Μπάουερ χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τα μέλη του συγκροτήματος, ως αντικαθολικούς. Ο Σάκης Τόλης, απαντώντας, δήλωσε: "Ζώντας σε (υποτιθέμενη) δημοκρατία, έχω την εντύπωση ότι, όλοι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική στις θρησκείες, εάν το θέλουμε. Εμείς απλά πιστεύουμε ότι είναι σάπιες (rotting). Αυτό δε σημαίνει ότι, κάνουμε σταυροφορία υπέρ του Σατανά".

Σε ένα φεστιβάλ, στο οποίο θα συμμετείχαν οι Rotting Christ και οι Megadeth, η συμμετοχή των δεύτερων ακυρώθηκε, καθώς ο τραγουδιστής των Megadeth αρνείτο πεισματικά να παίξει μαζί τους, λόγω του ονόματός τους.

 

Για νέο μεσαίωνα κάνει λόγο η εταιρεία που φέρνει στην Πάτρα το συγκρότημα «Σάπιος Χριστός»- ΟΛΗ η ανακοίνωση

 

Πρώτες περιοδείες

Μέχρι και τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, έπαιζαν σε μικρά κλαμπ και σε καταλήψεις σχολείων. Τo 1992, υπέγραψαν συμβόλαιο με μια γαλλική δισκογραφική εταιρεία, η οποία τούς έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία, μαζί με τους Immortal και τους Blasphemy, σε Γαλλία, Γερμανία και Δανία. Ακολούθησε μια παγκόσμια περιοδεία με τίτλο "Fuck Christ Tour", το 1993. Έπειτα, υπήρξε μια σύντομη συνεργασία με μια ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος ήταν δυσαρεστημένα με τη διανομή των δίσκων τους και απεφάσισαν να την αναλάβουν οι ίδιοι, γυρνώντας οδοιπορικώς την Ευρώπη και παραδίδοντας στις γνωστότερες δισκογραφικές εταιρείες του εξωτερικού τους δίσκους και τα ντέμο τους. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η δεκαετής συνεργασία με τη μεγάλη γερμανική δισκογραφική εταιρεία Century Media

 

Sonisphere Festival 2011

Στις 17 Ιουνίου του 2011, οι Rotting Christ συμμετείχαν με τους Iron Maiden, Slipknot και Total Riot, στο Sonisphere Festival, το οποίο έλαβε χώρα στο TerraVibe Park, της Μαλακάσας.

 

Αποχώρηση Μπόκου, Λάγιου και νέο άλμπουμ

Το Φεβρουάριο του 2012, ο κιθαρίστας Γιώργος Μπόκος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Rotting Christ, έπειτα από έξι χρόνια συνεργασίας, για να ενταχθεί στους Stone Cold Dead. Ταυτόχρονα, η μπάντα ανακοίνωσε ότι, θα εμφανιζόταν με την αυθεντική της σύνθεση στο Nuclear War Now! Festival. Τον Ιούνιο του 2012, το συγκρότημα ξεκίνησε να ηχογραφεί το νέο του άλμπουμ, με τίτλο "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού". Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 ανακοινώθηκαν τα δύο νέα μέλη της μπάντας: ο κιθαρίστας Γιώργος Εμμανουήλ, που αντικαθιστά το Γιώργο Μπόκο, και ο μπασίστας Βαγγέλης Καρζής. Ο Ανδρέας Λάγιος, που είχε ήδη αποχωρήσει από την μπάντα, συνεχίζει να παίζει μπάσο στους Nightstalker.

 

Ιδεολογία

Τα μέλη των Rotting Christ αντιτίθενται στις θρησκείες και πιστεύουν πως, αποτελούν "ένα από τα χειρότερα ανθρώπινα δημιουργήματα".

 

Επιρροές

Το μουσικό στυλ της μπάντας είναι επηρεασμένο από μέταλ συγκροτήματα, όπως, οι Venom, οι Celtic Frost, οι Bathory και οι Kreator.

 

Μέλη

Σάκης Τόλης - Κιθάρα, φωνητικά

Θέμης Τόλης - Ντραμς

Βαγγέλης Καρζής - Μπάσο

Γιώργος Εμμανουήλ - Κιθάρα

 

Δισκογραφία

Passage to Arcturo (1991)

Thy Mighty Contract (1993)

Non Serviam (1994)

Triarchy of the Lost Lovers (1996)

A Dead Poem (1997) πούλησε πάνω από 50,000 αντίτυπα σε όλη την Ευρώπη

Sleep of the Angels (1999)

Khronos (2000)

Genesis (2002)

Sanctus Diavolos (2004)

Theogonia (2007)

Aealo (2010)

Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού (2013) (Συμμετέχουν η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή)

Rituals (2016)

The Heretics (2019)

 

Πηγή πληροφοριών: el.wikipedia.org

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight