Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ομόφωνα αθώοι η σύζυγος τα δύο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη και άλλοι 9 για την "Ασπίς Πρόνοια"

Ομόφωνα αθώοι η σύζυγος τα δύο παιδιά το...

Πρόσκαιρες καθείρξεις σε δύο

Με την ομόφωνη αθώωση των δώδεκα από τους δεκατέσσερις κατηγορουμένους για την φερόμενη εξαπάτηση χιλιάδων ασφαλισμένων στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ολοκληρώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση.

Μεταξύ των 12 που το δικαστήριο κήρυξε αθώους είναι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος ιδρυτή του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη, που είχαν μάλιστα παραμείνει προσωρινά κρατούμενοι για 11 μήνες.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου δύο εκ των κατηγορουμένων, υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ είναι ένοχοι για απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 12 ετών κατά συγχώνευση ο ένας, και κάθειρξη 7 ετών κατά συγχώνευση ο έτερος, ο οποίος βάσει της απόφασης συνέδραμε τον πρώτο. Και στους δύο δόθηκε αναστολή στην έκτιση ποινής μέχρι την έφεση.

Με την απόφαση του και με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο θεωρεί πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που, κατά τη δικογραφία, έδρασε από το 2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες. Κατά το κατηγορητήριο, ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Μετά την έκδοση της απόφασης οι συνήγοροι υπεράσπισης των αθωωθέντων κατηγορουμένων έκαναν λόγο για δικαίωση μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία. «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Θανάσης Βαρλάμης

Σε δικαίωση της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη «πέντε χρόνια μετά την εκκίνηση του Γολγοθά τους» αναφέρθηκε από την πλευρά του ο συνήγορος Γιάννης Αλετράς: «Μετά από ομόφωνη απόφαση των κ. δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και μια εξόχως εξαιρετική και αιτιολογημένη πρόταση του κ. εισαγγελέως Εφετών, η οικογένεια του θανόντος Π. Ψωμιάδη , απηλλάγη των κατηγοριών, που την οδήγησαν στο ακροατήριο του εν λόγω Δικαστηρίου, μετά την παραμονή της στη φυλακή στο πλαίσιο της ανάκρισης. Με την εν λόγω απόφαση, η οποία θα αποτελέσει σαφώς νομικό δεδικασμένο, τόσο για την νομική της αντιμετώπιση, όσο και για την πληρότητά της, ετέθησαν οι βάσεις για τη "διαφορετική" νομική αντιμετώπιση τής ποινικής ευθύνης της οικογένειας, με την ευρεία έννοια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις, ποινικές ή μη, του πατέρα και υπευθύνου δραστηριοτήτων», δήλωσε ο κ. Αλετράς.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις