Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγει… φτερά το υδατοδρόμιο της Πάτρας- Τα νησιά του Ιονίου έρχονται πλέον σε απόσταση… πτήσης

Ανοίγει… φτερά το υδατοδρόμιο της Πάτρας...

Σημαντικές θετικές εξελίξεις

Με αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια του ενθουσιασμού έγινε δεκτή στην Πάτρα και στο Οργανισμό Λιμένος η είδης που έρχεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η οποία αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την άμεση κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευάκδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά, Ιθάκη και την Ζάκυνθο. Και αυτό καθώς, ναι μεν η Πάτρα διαθέτει και καιρό αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο από το οποίο θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πτήσεις υδροπλάνων, απουσία όμως ενός ικανού δικτύου υποδομών σε άλλες περιοχές, η λειτουργία του δεν είναι βιώσιμη.

Σήμερα εκτός από την αχαϊκή πρωτεύουσα αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο διαθέτουν μόνο η Κέρκυρα και οι Παξοί, προορισμοί που δεν επαρκούν για να βρεθεί εταιρεία που θα αναλάβει το πτητικό έργο και θα πραγματοποιεί δρομολόγια μονάχα από και προς αυτούς τους δύο προορισμούς. Όμως με την ειλημμένη πλέον απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό στην κατασκευή αντίστοιχων υποδομών στα προαναφερόμενα νησιά τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

Με όλους αυτούς τους προορισμούς διαθέσιμους η Πάτρα μπορεί να καταστεί το κέντρο ενός δικτύου το οποίο ειδικά τα καλοκαίρια θα έχει εξαιρετικό τουριστικό και άρα εμπορικό ενδιαφέρον. Έτσι εκτιμάται ότι πλέον ανοίγει διάπλατα ο υδάτινος δρόμος προκειμένου οι επενδυτές που έχουν θεωρητικά έως τώρα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους τόσο για τη διαχείριση των υδατοδρομίων όσο και την ανάληψη των πτήσεων, να εκφραστούν σε πρακτικό επίπεδο.

 

Ολοταχώς για υδατοδρόμια σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον κατά καιρούς έχει εκφραστεί από Καναδά, Ερζεγοβίνη και αλλού αλλά μέχρι πρότινος παρέμενε ανενεργό, όμως όταν θα προχωρήσουν οι επενδύσεις στα νησιά του Ιονίου σε συνδυασμό με τις συνολικά 25 αιτήσεις που έχουν γίνει από άλλες περιοχές της χώρας, το ενδιαφέρον αυτό αναμένεται να «ξεπαγώσει». Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση κι εκτιμάται ότι τότε θα μπουν στο «παιχνίδι» και άλλοι επενδυτές τόσο από την Ελλάδα όσο και από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Γερμανία και άλλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται εφικτό ως την ερχόμενη Άνοιξη να έχουν αδειοδοτηθεί τα υδατοδρόμια Κεφαλονιάς, Λευκάδας, Ιθάκης και Μεγανησίου γεγονός που επιτρέπει χαμόγελα και στην Πάτρα. Η αίσθηση που επικρατεί στους κόλπους του ΟΛΠΑ που έχει τρέξει εγκαίρως την υπόθεση του υδατοδρομίου της πόλης είναι ότι πια, με δεδομένο ότι εξασφαλίστηκαν τα απαιτούμενα κονδύλια για την κατασκευή των υδατοδρομίων στα νησιά των Ιονίων, δημιουργείται ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο που μπορεί να καταστήσει την υποδομή βιώσιμη.

Για τον λόγο αυτό οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται ως απολύτως θετικές και παράλληλα τρέχουν οι διαδικασίες ώστε να διενεργηθεί ο απαιτούμενος διαγωνισμός για την εξεύρεση της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαχείριση της εγκατάστασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις