Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ο ρόλος του πατρινού μπάρμπαν ήταν καταλυτικός στη δολοφονία Μπακάρι" - Αγόρευσε σήμερα η πολιτική αγωγή

"Ο ρόλος του πατρινού μπάρμπαν ήταν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Φτάνει στο τέλος της η πολύκροτη δίκη

"Ο ρόλος του  μπάρμαν ήταν καταλυτικός στη δολοφονία του Μπακάρι" ανέφερε στην αγόρευση του σήμερα ο Ανδρέας Πάτσης, ενώπιων του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Πάτρας, λίγο πριν το τέλος της εκδίκασης μίας υπόθεσης δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα.

 

"Είχαν την πρόθεση να σκοτώσουν"

 

Αναφερόμενος στον πατρινό μπάρμπαν που κάθεται στο εδώλιο με άλλα 8 άτομα τόνισε ότι δεν προσπάθησε να σταματήσει κανέναν.

Μάλιστα η πολιτική αγωγή ανέφερε ξανά ότι πρόκειται για το άτομο που ανέκοψε την πορεία του Μπακάρι με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν όσα του στέρησαν τη ζωή. Τονίστηκε  ότι οι κατηγορούμενοι εκτέλεσαν όλες τις πράξεις που συντέλεσαν στη δολοφονία του 22χρονου.

Να σημειώσουμε ότι ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μεϊδάνης για τον πατρινό μπάρμαν πρότεινε την ενοχή για απλή συνέργεια (και όχι για άμεση συνέργεια για την οποία κατηγορήθηκε αρχικά).

Ούτε το φυλετικό μίσος ούτε τα μάτια μίας γυναίκας ήταν το κίνητρο της δολοφονίας του Μπακάρι"- Την ενοχή των κατηγορούμενων πρότεινε ο Εισαγγελέας

«Πρόκειται για μία ανατριχιαστική και απεχθή δολοφονία ενός 22χρονου από 9 άτομα τα οποία από κοινού και για ασήμαντη αφορμή αποφάσισαν και εξετέλεσαν.

Ισχυρίστηκαν ότι ήταν βίαιος και του αφαίρεσαν τη ζωή με βάναυσο τρόπο λέγοντας-ούτε λίγο ούτε πολύ- "ήθελε και τα έπαθε"» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το κυνικό και σκληρό πρόσωπο των κατηγορούμενων φαίνεται και από το γεγονός ότι υποστήριξαν πως το θύμα θα έπρεπε να είχε διωχθεί ποινικά για το χτύπημα που κατάφερε σε ένα Σέρβο με ένα μπουκάλι.

"Ήταν ομάδα και ανέλαβαν να «καθαρίσουν»"  

 

O κ. Πάτσης αναφέρθηκε και στην ιατριδικαστική εξέταση που έγινε στον άτυχο Μπακάρι λέγοντας ότι τα ευρήματα της δεν αφήνουν περιθώριο για αμφιβολία σχετικά με την πρόθεση που είχαν να σκοτώσουν.

Σύμφωνα με όσα είπε στην αγόρευσή του ο κ.Πάτσης ήταν ομάδα και ανέλαβαν να «καθαρίσουν» γιατί προσβλήθηκε κάποιος δικός τους.

Η πολιτική αγωγή στάθηκε στο γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι στοχοποίησαν το κεφάλι του θύματος ενώ αναφορά έγινε και πάλι στη χρήση κάποιου αντικειμένου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

«Το κίνητρο της δολοφονίας του Μπακάρι Χέντερσον δεν ήταν το φυλετικό μίσος ούτε τα μάτια μίας γυναίκας» ανέφερε στην αγόρευση του ο Εισαγγελέας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, σήμερα στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας προτείνοντας την ενοχή των εννέα κατηγορούμενων.

"Ήθελα να παραδώσω τον Μπακάρι στην αστυνομία για όσα έκανε - Η βία δεν ήταν ποτέ λύση για μένα "- Η απολογία του πατρινού μπάρμαν

Δίκη Μπακάρι: Ο πατέρας του Πατρινού μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία - "Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου"

Πιο συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή έξι κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, την ενοχή δύο κατηγορούμενων για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης ενώ για τον πατρινό μπάρμαν πρότεινε την ενοχή για απλή συνέργεια (και όχι για άμεση συνέργεια για την οποία κατηγορήθηκε αρχικά).

"Μία παρεξήγηση οδήγησε σε ένα άγριο έγκλημα"

Επίσης πρότεινε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού στο οποίο ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς (για απλή συνέργεια, παράνομη οπλοφορία και ψευδορκία) αλλά και στον δεύτερο μπάρμαν του μαγαζιού (για οπλοφορία και ψευδορκία).

Το "μυστήριο" με το αντικείμενο που χτύπησαν τον Μπακάρι - Αύριο η πρόταση του εισαγγελέα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για έλλειψη κοινωνικής συνείδησης, ευαισθησίας και ανθρωπισμού. Όπως τόνισε «ούτε ένας από τους κατηγορούμενους δεν νοιάστηκε για τον άτυχο Μπακάρι που κειτόταν στον δρόμο αιμόφυρτος . Κανείς δεν συγκλονίστηκε από το θέαμα.

Όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι σε τέσσερα βίντεο- Τα 11 δευτερόλεπτα που του κόστισαν τη ζωή- Εντάσεις και απειλές στη δικαστική αίθουσα

Το πιο οδυνηρό είναι ότι κανείς δεν ζήτησε μία ειλικρινή συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος που παρακολούθησε με αξιοπρέπεια και ωριμότητα αυτή τη δίκη».

 

 

"Τον εγκατέλειψαν και έφυγαν"

 

«Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους οι κατηγορούμενοι όταν ξυλοκοπούσαν το θύμα και αυτή είναι η δυσκολία» ανέφερε ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα μέσα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι, οι τρόποι που χρησιμοποίησαν τα μέσα, η ένταση των χτυπημάτων, η απόσταση θύμα και δραστών, οι σχέσεις του θύματος με τους δράστες, το μέρος του σώματος που χτυπούσαν αλλά και ο αριθμός των χτυπημάτων.

Πώς πέθανε τελικά ο Μπακάρι Χέντερσον; Τι κατέθεσε σήμερα η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα

«Όσοι δεν ήθελαν να σκοτώσουν χτυπούσαν αλλού και όχι στο κεφάλι. Για κάποιους στόχος ήταν το κεφάλι και είναι σαφές ότι με τέτοια χτυπήματα μπορεί να επέλθει ο θάνατος» ανέφερε τονίζοντας ότι «η τύχη του Μπακάρι ήταν προδιαγεγραμμένη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ήταν νεκρός. Ήθελαν να τιμωρηθεί για ό,τι είχε κάνει και είχαν οπλιστεί επαρκώς γι αυτό».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά της πολύκροτης υπόθεσης και ανέλυσε τα συγκλονιστικά ευρύματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο εισαγγελέας μίλησε για τη δράση του κάθε κατηγορούμενου βασισμένος σε στοιχεία, αναφέρθηκε σε αναληθείς ισχυρισμούς και τόνισε ότι πρόκειται για την μία δίκη που «βασανίστηκε μέχρι τέλους» αφού, όπως τόνισε, διερευνήθηκαν όλα τα επιχειρήματα και οι ισχυρισμοί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις