Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντινατοϊκή εκδήλωση απόψε στην πλατεία Γεωργίου από το ΚΚΕ

Αντινατοϊκή εκδήλωση απόψε στην πλατεία ...

Ομιλητής ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος

Ανακοίνωση – κάλεσμα από την ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ εξεδόθη με σύνθημα, «όχι στη διαφήμιση της προπαγάνδας του ΝΑΤΟ, όχι στους Αμερικανονατοικούς σχεδιασμούς».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, καλεί τον κόσμο να δώσει την πρώτη αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια διαφήμισης της βρώμικης προπαγάνδας του ΝΑΤΟ, με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στις 6:30 μμ με ομιλητή το Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Αχαΐας.

Κεντρικό σύνθημα είναι το εξής: Παλεύουμε ενάντια στα σχέδια για την επέκταση και τη δημιουργία νέων ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

Εργαζόμενοι εργαζόμενες, άνεργοι, αυταπασχολούμενοι, νέοι και νέες

Την Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018 στην αίθουσα του επιμελητηρίου Αχαΐας, η ΜΚΟ «Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία», σε συνέργεια με την οργάνωση «Γυναίκες για την Διεθνή Ασφάλεια – Ελλάς», θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, όπως αναφέρει, ιδρύθηκε για «την Ευρωατλαντική συνεργασία, την ασφάλεια, την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών, την προώθηση και υπεράσπιση των Ελληνικών θέσεων, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια με τις νέες μορφές κινδύνων και απειλών».

Πρόκειται για εκδήλωση διαφήμισης της βρώμικης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ και σχετίζεται με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην περιοχή μας, το σχεδιασμό για μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο. Βασική ομιλήτρια, στην ενότητα «Ασφάλεια, Σύγχρονοι κίνδυνοι, Αντιμετώπιση» θα είναι η Ινώ Αφεντούλη, διευθύντρια προγραμμάτων, διεύθυνση δημόσιας διπλωματίας του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα (άμεσα προγραμματίζονται ημερίδες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας), σε μια περίοδο που η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο κι υλοποιούνται ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισής» στην περιοχή, όπως έγινε και με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και είναι βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που εξελίσσεται σε σημαιοφόρο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Εκτίθενται και διαχρονικά διαψεύδονται όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ή υπονοούν ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο και στο Αιγαίο, για να αποδίδουν δικαιοσύνη και να «τραβούν αυτιά», με κριτήριο την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών, ακόμα και κρατών - μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γιατί όλοι αυτοί - πρώτοι και πριν από όλους - είναι που τσαλαπατούν και αλώνουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, εισβάλλοντας, κατέχοντας και βομβαρδίζοντας χώρες και λαούς, όπως υπαγορεύουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους και οι στρατηγικές τους στοχεύσεις, στο πλαίσιο των γενικότερων ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα.

Αναλαμβάνουν λοιπόν μεγάλες ευθύνες και μας βάζουν σε μεγάλες περιπέτειες όλα τα αστικά κόμματα που ισχυρίζονται ότι ο λαός μας, από μια «καραμπόλα» ευκαιριακών συμφερόντων των μονοπωλίων, μπορεί να προσμένει «πλάτες» και διεθνή προστασία για τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η ίδια η Ιστορία διδάσκει, κατά την εισβολή στην Κύπρο, για το τι ρόλο έπαιξε το ΝΑΤΟ, αλλά και τι στάση είχαν οι Βρετανοί και οι βάσεις τους στην Κύπρο στα τραγικά γεγονότα, κι αν τελικά ήταν... «ασπίδα προστασίας» απέναντι στον «Αττίλα».

Οι εξελίξεις απαιτούν απ’ το λαό μας να μην είναι θεατής των επικίνδυνων σχεδιασμών, αλλά πρωταγωνιστής της πάλης για απεμπλοκή της χώρας από αυτούς. Με την πάλη του να σημάνει ξεσηκωμός από το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να αναπτυχθεί παραπέρα η πάλη για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη των λαών ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις κρίσεις, την προσφυγιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις