Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… άχρηστα» - Μια πρωτότυπη βιωματική δράση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές της Πάτρας

«Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… άχρηστα» - Μια...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική βιωματική δράση με τίτλο «Απορρίμματα: Τα χρήσιμα… άχρηστα» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 09/10/2018 στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ουΣχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας είχαν τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν στο χώρο του Σχολείου την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ευφροσύνη Κωσταρά, οι οποίες υλοποίησαν εκπαιδευτική περιβαλλοντική - πολιτιστική δράση στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν για θέματα σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων και τη σχέση περιβάλλοντος και πολιτισμού. Η ενημέρωση υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις αρχές, τη στρατηγική και τη μεθοδολογία της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια στα οποία οι εκπαιδευόμενοι σε ομάδες εξέφρασαν δημιουργικά τις εμπειρίες τους αλλά και τις προτάσεις τους για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την προαγωγή του πολιτισμού.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο υποδιευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούμε θερμά την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων ΔΔΕ Αχαΐας κ. Ευφροσύνη Κωσταρά για την πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα χρήσιμη για τους εκπαιδευόμενους εκπαιδευτική-βιωματική δράση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις