Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοί είναι οι 4 πρώτοι ομιλητές του φετινού TEDxPatras

Αυτοί είναι οι 4 πρώτοι ομιλητές του φετ...

Στις 3 Νοεμβρίου 2018 στο Royal theater

Το TEDxPatras, το διεθνές πολυσυνέδριο για τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, έρχεται ξανά στην πόλη της Πάτρας το φετινό φθινόπωρο, στις 3 Νοεμβρίου 2018 στο Royal theater – παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι τέσσερις πρώτοι ομιλητές, ώστε το κοινό να πάρει μια πρώτη γεύση από όσα συναρπαστικά θα το περιμένουν στο Θέατρο Royal σε μόλις τρεις εβδομάδες από σήμερα!

Ξεχωριστοί ομιλητές θα μοιραστούν με το κοινό την προσωπική τους ματιά και εμπειρία γύρω από τις "Αξίες.

Αυτοί είναι ο Sebastien Gendry, η Άρτεμις Παπαγεωργίου, η Τασούλα Επτακοίλη και ο Ηλίας Παυλόπουλος.

Ποια είναι η αξία του γέλιου; Ο Sebastien Gendry έρχεται στη σκηνή του TEDxPatras 2018 και μοιράζεται μαζί μας τη δική του ιστορία. Μας αφηγείται τον τρόπο με τον οποίο το άγχος έφερε τη ζωή του σχεδόν στο χείλος της καταστροφής και πώς το Γέλιο του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, οδηγώντας τον σε μια εντυπωσιακή μεταβολή.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή…

Αμερικανός, γεννημένος στη Γαλλία, ο Sebastien Gendry είναι επαγγελματίας ομιλητής, σύμβουλος ψυχικής υγείας και ειδικός στο “Γέλιο για την ευεξία και την ευημερία”. Συνέβαλε καθοριστικά στη διάδοση της “Θεραπείας του Γέλιου” στη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία και σε άλλες χώρες. Κάθε χρόνο και για πάνω από μια δεκαετία, ο Sebastien ταξιδεύει μεταξύ τριών ή τεσσάρων ηπείρων προκειμένου να προσφέρει ποικιλία  προγραμμάτων Γέλιου στο ενδιαφερόμενο κοινό. Είναι δημιουργός της μεθόδου “Ευεξία μέσα από το Γέλιο” (“Laughter Wellness method”), μιας ολιστικής προσέγγισης ευεξίας που αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας και ποιότητας της ανθρώπινης ζωής. Ο “επιχειρηματίας του Γέλιου” μετρά σημαντικό αριθμό εμφανίσεων σε αμερικανικά και άλλα ξένα Μ.Μ.Ε., συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών the Oprah Winfrey Show, 60 minutes και Good Morning America του ABC.

Άρτεμις Παπαγεωργίου

Η διεθνής αρχιτέκτονας και εικαστικός έρχεται στη σκηνή του TEDxPatras 2018 στοχεύοντας σε μια διαφορετική παρέμβαση και αναρωτιέται: Λέμε αλήθειες; Ποιες πτυχές της αλήθειας επηρεάζουν τη ζωή μας σε καθημερινό επίπεδο; Πώς τις διαμορφώνουμε και μας διαμορφώνουν;

Η Άρτεμις Παπαγεωργίου είναι αρχιτέκτονας και εικαστικός πολυμέσων που διερευνά το παιχνίδι και τις δυνατότητες της τεχνολογίας μέσα στο αστικό τοπίο. Τα έργα της κυμαίνονται από διαδραστικές εγκαταστάσεις και αντικείμενα, έως υβριδικά έπιπλα και παιχνίδια που στοχεύoυν στην ενεργό συμμετοχή του κοινού. Το 2011 η Άρτεμις συν-ίδρυσε το Athens Plaython, το πρώτο φεστιβάλ παιχνιδιών δρόμου της Αθήνας. Το 2014 ίδρυσε το εργαστήριο διαδραστικού σχεδιασμού Entropika, που ειδικεύεται σε αστικές παρεμβάσεις και παιγνιώδεις εμπειρίες, όπως και σε εκπαιδευτικά προγράμματα πάνω στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και την τεχνολογία. Τρέχουσα πρόκληση αποτελεί το έργο στο Open Design School Matera, όπου σχεδιάζει εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τις πολιτιστικές δράσεις της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ματέρα 2019.

Τασούλα Επτακοίλη

Η Τασούλα Επτακοίλη έρχεται κοντά μας για να διηγηθεί στο κοινό του TEDxPatras 2018 ιστορίες σημαντικών ανθρώπων που, αντιμέτωποι με καθοριστικά διλήμματα, επέλεξαν για οδηγό τους συγκεκριμένες αξίες.

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία, καλώς ή κακώς- ποιος ξέρει;- προτίμησε τη δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (15 χρόνια παραγωγός στον Μελωδία FM 99,2), σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα «Η Καθημερινή». Επίσης, ανήκει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού BLUE της AEGEAN. Έχει γράψει τρία βιβλία: «Το άλλο μου ολόκληρο» (Πατάκης, 2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, τον «Γουργούρη», μια ιστορία για παιδιά και όχι μόνο (Πατάκης, 2017) και την ποιητική συλλογή «Η γυναίκα στο ασανσέρ» (Καστανιώτης, 2018). Στα μέσα Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο της παιδικό βιβλίο. Ζει στην Αθήνα.

Ηλίας Παυλόπουλος

Ο Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα εγείρει το ζήτημα της επιβίωσης αξιών που σημάδεψαν την ανθρωπιστική δράση για περισσότερο από έναν αιώνα. Αρχές όπως η ανεξαρτησία, η ουδετερότητα και η αμεροληψία βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο κυβερνήσεων και ενόπλων ομάδων. Την ίδια στιγμή νοσοκομεία βομβαρδίζονται- απτή απόδειξη του ελλείμματος ανθρωπιάς που αισθητά αυξάνει. TEDxPatras 2018 - VALUES

Λίγα λόγια για τον ομιλητή…

Ο Ηλίας Παυλόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2017. Σπούδασε Δημόσια Υγεία στο Λονδίνο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιοηθική στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Ως ερευνητής έχει συνεργαστεί με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, αναλύοντας ζητήματα ηθικής που αφορούν στη δημόσια υγεία. Έχει στο ενεργητικό του πολυετή συμμετοχή σε ανθρωπιστικές αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους Partners In Health. Τα τελευταία 14 χρόνια συμμετείχε ως Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Διευθυντής Αποστολών σε διάφορες χώρες. Στη Μυανμάρ ανέπτυξε πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά της ελονοσίας και της φυματίωσης, στο Νταρφούρ του Σουδάν προήγαγε την παροχή ιατρικής βοήθειας σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ στην Μοζαμβίκη είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στη μάχη κατά του AIDS και της φυματίωσης.

Στο Κάιρο της Αιγύπτου οργάνωσε ένα πρόγραμμα υγείας για τη μητέρα και το παιδί, γνωρίζοντας πόσο πολύπλοκη μπορεί να είναι η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων σε περιοχές με έλλειψη πόρων. Στη Σουαζιλάνδη (ή Εσουατίνι) εργάστηκε για τρία χρόνια στην ανάπτυξη προγραμμάτων AIDS και πολυανθεκτικής φυματίωσης μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων και στη Σιέρρα Λεόνε βοήθησε στη μάχη κατά του Έμπολα. Η τελευταία αποστολή του τον έφερε ξανά στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Το TEDxPatras επιστρέφει λοιπόν στην Πάτρα στις 3/11. Η φετινή εκδήλωση θα είναι ξανά μία ολοήμερη εμπειρία για όσους την παρακολουθήσουν ΚΑΙ θα περιέχει «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν». Το TEDxPatras θα φιλοξενηθεί στο "Royal Theater", χώρο του πρώην Παλαιού Πτωχοκομείου και μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε έναν κόσμο από «ΑΞΙΕΣ-VALUES».

Οι κατηγορίες εισιτηρίων για το TEDxPatras 2018 είναι:

Early Bird - 20€ (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

Standard - Γενική είσοδος: 30€

Student - Φοιτητικό: 20€

Donors - Ειδική είσοδος 80€.

Περισσότερα στο viva.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις