Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ένας νέος χώρος κι ένας με φρέσκο αέρα ανανέωσης έρχονται να δώσουν νέα προοπτική στη θεατρική σαιζόν της Πάτρας- ΦΩΤΟ

 Ένας νέος χώρος κι ένας με φρέσκο αέρα ...

Μηχανουργείον και Λιθογραφείον κάνουν δυναμική εμφάνιση στο θεατρόφιλο κοινό

Με φρέσκο αέρα θα ξεκινήσει στην Πάτρα η φετινή θεατρική σαιζόν. Ένας νέος χώρος που βρίσκεται στην τελική ευθεία των εργασιών κατασκευής και η ανακαίνιση ενός ήδη υπάρχοντος έρχονται να προστεθούν στα θεατρικά πράγματα της πόλης και γεμίζουν προσδοκίες το κοινό.

Έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει ένας νέος χώρος  στις παλιές αποθήκες στην οδό Ευμήλου 2, πίσω από το ναό του Αγίου Ανδρέου που είναι ιδιοκτησίας του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Πατρών.

Αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται εντατικές εργασίες σε μία συνολική επιφάνεια 550 τ.μ. (πλην της γωνιαίας αίθουσας όπου λειτουργεί η επιχείρηση κούριερ του Τάκη Παπαδάτου) για να μετατραπεί ο χώρος σ’ έναν πολιτιστικό – θεατρικό πολυχώρο που θα έχει την ονομασία Μηχανουργείον και στόχος είναι κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά να διατηρηθεί το παλιό, βιομηχανικό ύφος ενός κτιρίου που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα με τα πρώτα σχέδια να είναι από το 1936, 82 χρόνια πριν.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ. ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Την ίδια στιγμή το θέατρο Λιθογραφείον μετεξελίσσεται σε ανοιχτό πολυχώρο τέχνης με την καλλιτεχνική διεύθυνση να έχει περάσει πλέον στα χέρια της ηθοποιού, σκηνοθέτη και ενδυματολόγου Ελένης Καραμούζη.
Πιστό στη βιομηχανική αισθητική του χώρου που καταργεί τα όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας και με διάθεση εξωστρέφειας και συνεργασίας, το θέατρο «Λιθογραφείον» μετεξελίσσεται από τη νέα σαιζόν.

Το «Θέατρο Λιθογραφείον» βρίσκεται σήμερα στον αριθμό 172Β της οδού Μαιζώνος στην Πάτρα, σε ένα κτήριο-υπόδειγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου, κατέχοντας ξεχωριστή θέση στη μεγάλη ιστορία του αστικoύ τοπίου της περιοχής.

Κατασκευάστηκε το 1939, για να στεγάσει έως και το 1975, τις τυπογραφικές ανάγκες του περίφημου «Τυπογραφείου της οικογένειας Διακίδη», ιδιοκτησία του ξακουστού ευεργέτη, λιθογράφου και ολυμπιονίκη της Μεσολυμπιάδας της Αθήνας το 1906 στο άλμα εις ύψος, Θεμιστοκλή Διακίδη.

Ο χώρος μετατράπηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή το 2000 από την θεατρική ομάδα «Βιομηχανική» του Φάνη Δίπλα.

Μετακλήσεις και νέες παραγωγές, παραστάσεις θεάτρου και χορού, εκθέσεις, σεμινάρια, κινηματογραφικές προβολές, θέατρο για εφήβους και παιδιά, συναυλίες και εγκαταστάσεις, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που συνθέτουν το μωσαϊκό εκδηλώσεων της νέας εποχής, σε συνδυασμό με τη χρήση του φουαγιέ, το οποίο θα μένει πάντα ανοιχτό λειτουργώντας ως αναγνωστήριο–ησυχαστήριο και προσφέροντας καφέ, κρασί και σνακ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight