Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

5.000 ευρώ από το Δήμο Ερυμάνθου στους πυρόπληκτους της Αττικής

5.000 ευρώ από το Δήμο Ερυμάνθου στους π...

Τι αποφασίστηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερυμάνθου, στη μνήμη των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας στην ανατολική Αττική, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση σχετικού ψηφίσματος στο οποίο μεταξύ άλλων το Σώμα εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη των μελών του για τα τραγικά συμβάντα και δηλώνει των συμπαράστασή του στο βαθύ πόνο των οικογενειών των θυμάτων μαζί με τα συλλυπητήρια του.

Παράλληλα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ως πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πληγέντες τη διάθεση ποσού πέντε χιλιάδων ευρώ - 5.000,00€, το οποίο θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό που άνοιξε το Υπουργείο Οικονομικών γι’ αυτό το σκοπό.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή η ένταξη χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του έργου με τίτλο: «Επισκευή - συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων τους στο Δήμο Ερυμάνθου», με βάση τη σχετική πρόταση και την αντίστοιχη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προϋπολογισμού 33.400€.

Επίσης, αποφασίστηκε η αποδοχή της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε. 2017) του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης του έργου με τίτλο «Βελτίωση- Αναβάθμιση Γηπέδου Ποδοσφαίρου Τ.Κ. Ισώματος Δήμου Ερυμάνθου», συνολικού προϋπολογισμού 330.000,00€. Της ένταξης  του παραπάνω έργου προηγήθηκε αίτημα του Δήμου προς το αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η οποία το ενέταξε στις δικές της προτάσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην έγκριση της χρηματοδότησης του γηπέδου από το Π.Δ.Ε.

Τέλος το Δ.Σ μεταξύ άλλων αποφάσισε:

Την υποβολή πρότασης  προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη  χρηματοδότηση της μελέτης με τίτλο «Αναβάθμιση  του Αρδευτικού Δικτύου του Δήμου Ερυμάνθου»

Την έγκριση της μελέτης με τίτλο "Ανακατασκευή του σεισμόπληκτου κατεδαφισθέντος  Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Ισώματος" προϋπολογισμού  204.500,00 ευρώ (ΤΑΣ/Δ.Π) και καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης του με δημόσιο ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό

Την οριστική έγκριση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και ¨ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε για την επεξεργασία των λυμάτων των παραπάνω Δήμων από τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων (Μ.Ε.Λ) της ΒΙ.ΠΕ, καθώς και την ευθύνη συντήρησης των εγκαταστάσεων προεπεξεργασίας (προεπεξεργαστής), που θα προμηθευτούν και θα εγκαταστήσουν οι δύο Δήμοι.

Ακολουθεί αναλυτικά το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου

•             «Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και οδύνη, μαζί με τα συλλυπητήρια   στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική καθώς και την συμπαράστασή μας στο βαθύ πόνο τους»

•             Ευχόμαστε στους τραυματίες – εγκαυματίες από την πύρινη λαίλαπα γρήγορη ανάρρωση και πλήρη αποκατάσταση της υγείας τους.

•             Συμπαραστεκόμαστε  σε όλους τους πληγέντες των Δήμων που υπέστησαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς και ιδιαίτερα σε εκείνους που κάηκαν τα σπίτια τους και απώλεσαν τις περιουσίες τους.

•             Ευχόμαστε η ανυπολόγιστη αυτή καταστροφή, που δεν είναι η πρώτη και μοναδική, να είναι και η τελευταία για τη χώρα μας.

Όμως για να αποτραπούν οι μελλοντικές πιθανότητες επανάληψης αντίστοιχων καταστροφών δεν αρκούν μόνο οι ευχές και η αναφορά στα «κακώς κείμενα» των παλαιότερων χρόνων, ούτε η επίκληση  της κλιματικής αλλαγής και του «Στρατηγού Ανέμου». Η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση, οφείλουν να συνεργαστούν για τον ανασχεδιασμό του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και των σχεδίων πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Η υλοποίηση των αναγκαίων έργων και η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού που απαιτούνται για την πρόληψη και την καταστολή τους πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους και κυρίως για τις κυβερνήσεις που συντάσσουν τον κρατικό προϋπολογισμό και ιεραρχούν τις προτεραιότητες.

Ειδικότερα και σε ότι αφορά τους ορεινούς και ημιορεινούς Δήμους με τις μεγάλες εκτάσεις και με τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, όπως ο Δήμος Ερυμάνθου, οφείλει η Πολιτεία να χρηματοδοτήσει ειδικές και εξειδικευμένες παρεμβάσεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, καθώς και του πολύτιμου φυσικού πλούτου, που διαθέτουν.

Επίσης η ένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία ενημερωτικών προγραμμάτων και σχετικών δράσεων όπως και οι ασκήσεις ετοιμότητας των πολιτών μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη και στην αποτροπή μελλοντικών καταστροφών.

Τέλος στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου μας και της έμπρακτης αλληλεγγύης μας προς τους πληγέντες των Δήμων Ραφήνας – Μαραθώνος - Πικερμίου και Μεγάρων, αποφασίζουμε την διάθεση ποσού 5.000,00€, το οποίο θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αρωγή των πληγέντων από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις