Δουλειά, ζωή το ίδιο το έχουμε κάνει

Απόψεις
&Σχόλια

Του Στέλιου Ταταράκη

13/07/2018 14:24

Μοιραστείτε το άρθρο:


Δουλειά, ζωή το ίδιο το έχουμε κάνει Του Στέλιου Ταταράκη
 

Η ζωή μας είναι γεμάτη από αλλαγές , άλλες μας κάνουν καλό, άλλες μας κάνουν κακό. Σε καμία περίοδο δεν μπορούμε να πούμε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Αυτές οι αλλαγές μας έχουν κάνει να δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά κάθε φορά επειδή δεν προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Αυτό συμβαίνει διότι κάθε φορά θα υποστούμε μια αλλαγή στη ζωή μας, είτε οικονομική, είτε κοινωνική ή οποιαδήποτε άλλη μπορεί να μας συμβεί, για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε πάνω σε αυτές τις αλλαγές πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα.

Τα οποία, αε σημειωθεί, εμείς τα έχουμε δημιουργήσει με τις πράξεις μας και με τα θέλω μας και κανείς δεν μας τα έφερε να μας τα αφήσει μέσα στη ζωή μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δουλεύουμε σκληρά και να ζούμε με τρόπο που δεν μας αρμόζει.

Ζούμε χωρίς ίχνος χαράς, δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δυστυχώς δεν κάνουμε εμείς κουμάντο πουθενά τώρα πια και ο λόγος είναι πως πάντα σε ότι και να κάνουμε έχουμε αφήσει να υπάρχει ένα από πάνω μας ο οποίος μας λέει τι να κάνουμε με βάσει τα θέλω του και όχι τα δικά μας.

Έχουμε αφήσει τη ζωή μας στα χέρια των άλλων, το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τι δουλειά μας. Πάμε σε μια δουλειά στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει τον έλεγχο αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί ακόμα και να το δημιουργήσουμε από την αρχή.

Δεν έχουμε στο μυαλό μας να γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, να ελέγχουμε εμείς τα νήματα στη ζωή μας.

Η ζωή δεν είναι μόνο όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας φέρνουν σε άθλια κατάσταση. Η ζωή είναι πιο απλή, εμείς την έχουμε κάνει σύνθετη και δύσκολη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ήρθαμε για να έχουμε εμείς των έλεγχο της και όχι να ακολουθάμε διαταγές.

Το ίδιο έχει συμβεί και με τη δουλειά, πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουμε διότι δίνουμε την περισσότερη ενέργεια μας πάνω του και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μας αρέσει. Γιατί η  ενέργεια που δίνουμε πρέπει η δουλειά ή αυτό με το οποίο ασχολούμαστε να την πάρουμε πίσω σε μεγαλύτερο βαθμό. Αρα για να κάνουμε κουμάντο στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε κουμάντο στον εαυτό μας.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/07/2018 14:24

Τυπώθηκε: 13/12/2018 20:21

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/493491

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Πέθανε ο άστεγος κυρ Χρήστος που κοιμόταν στους δρόμους της πόλης- Θλίψη από τον χαμό του Πάτρα: Πέθανε ο άστεγος κυρ Χρήστος που κοιμόταν στους δρόμους της πόλης- Θλίψη από τον χαμό του
Το παθιασμένο ζευγάρι που δεν αφήνει τον κόσμο να κοιμηθεί στην Πάτρα Το παθιασμένο ζευγάρι που δεν αφήνει τον κόσμο να κοιμηθεί στην Πάτρα
Ο Πατρινός ταξιτζής που κέρδισε τον τραπεζίτη του Deal και πήρε 60.000! ΒΙΝΤΕΟ Ο Πατρινός ταξιτζής που κέρδισε τον τραπεζίτη του Deal και πήρε 60.000! ΒΙΝΤΕΟ
Αυτές είναι οι δύο τραγουδίστριες που έγιναν μαλλιά – κουβάρια στην εκπομπή του Παπαδόπουλου Αυτές είναι οι δύο τραγουδίστριες που έγιναν μαλλιά – κουβάρια στην εκπομπή του Παπαδόπουλου
Πώς ήταν η Ιωάννα Μπέλλα πριν τις πλαστικές επεμβάσεις!ΦΩΤΟ Πώς ήταν η Ιωάννα Μπέλλα πριν τις πλαστικές επεμβάσεις!ΦΩΤΟ
Συγκλονίζει ο θείος της άτυχης 21χρονης: «Η Ελένη είχε βιαστεί από τρεις άνδρες» Συγκλονίζει ο θείος της άτυχης 21χρονης: «Η Ελένη είχε βιαστεί από τρεις άνδρες»
«Μίλησε» το σίδερο με το οποίο χτύπησαν την φοιτήτρια στη Ρόδο «Μίλησε» το σίδερο με το οποίο χτύπησαν την φοιτήτρια στη Ρόδο
Έπεσαν πυροβολισμοί στην Ομόνοια- Ένας νεκρός Έπεσαν πυροβολισμοί στην Ομόνοια- Ένας νεκρός
Τσακώθηκαν μπροστά στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης! Πού διαφώνησαν και πού συμφώνησαν Τσακώθηκαν μπροστά στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης! Πού διαφώνησαν και πού συμφώνησαν
Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η κόρη της Μαρίας Μασσαρά, Θεοδώρα Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η κόρη της Μαρίας Μασσαρά, Θεοδώρα