Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δουλειά, ζωή το ίδιο το έχουμε κάνει

Δουλειά, ζωή το ίδιο το έχουμε κάνει

Του Στέλιου Ταταράκη

Η ζωή μας είναι γεμάτη από αλλαγές , άλλες μας κάνουν καλό, άλλες μας κάνουν κακό. Σε καμία περίοδο δεν μπορούμε να πούμε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Αυτές οι αλλαγές μας έχουν κάνει να δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά κάθε φορά επειδή δεν προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Αυτό συμβαίνει διότι κάθε φορά θα υποστούμε μια αλλαγή στη ζωή μας, είτε οικονομική, είτε κοινωνική ή οποιαδήποτε άλλη μπορεί να μας συμβεί, για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε πάνω σε αυτές τις αλλαγές πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα.

Τα οποία, αε σημειωθεί, εμείς τα έχουμε δημιουργήσει με τις πράξεις μας και με τα θέλω μας και κανείς δεν μας τα έφερε να μας τα αφήσει μέσα στη ζωή μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δουλεύουμε σκληρά και να ζούμε με τρόπο που δεν μας αρμόζει.

Ζούμε χωρίς ίχνος χαράς, δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δυστυχώς δεν κάνουμε εμείς κουμάντο πουθενά τώρα πια και ο λόγος είναι πως πάντα σε ότι και να κάνουμε έχουμε αφήσει να υπάρχει ένα από πάνω μας ο οποίος μας λέει τι να κάνουμε με βάσει τα θέλω του και όχι τα δικά μας.

Έχουμε αφήσει τη ζωή μας στα χέρια των άλλων, το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τι δουλειά μας. Πάμε σε μια δουλειά στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει τον έλεγχο αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί ακόμα και να το δημιουργήσουμε από την αρχή.

Δεν έχουμε στο μυαλό μας να γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, να ελέγχουμε εμείς τα νήματα στη ζωή μας.

Η ζωή δεν είναι μόνο όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας φέρνουν σε άθλια κατάσταση. Η ζωή είναι πιο απλή, εμείς την έχουμε κάνει σύνθετη και δύσκολη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ήρθαμε για να έχουμε εμείς των έλεγχο της και όχι να ακολουθάμε διαταγές.

Το ίδιο έχει συμβεί και με τη δουλειά, πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουμε διότι δίνουμε την περισσότερη ενέργεια μας πάνω του και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μας αρέσει. Γιατί η  ενέργεια που δίνουμε πρέπει η δουλειά ή αυτό με το οποίο ασχολούμαστε να την πάρουμε πίσω σε μεγαλύτερο βαθμό. Αρα για να κάνουμε κουμάντο στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε κουμάντο στον εαυτό μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις