Δουλειά, ζωή το ίδιο το έχουμε κάνει

Απόψεις
&Σχόλια

Του Στέλιου Ταταράκη

13/07/2018 14:24

Μοιραστείτε το άρθρο:


Δουλειά, ζωή το ίδιο το έχουμε κάνει Του Στέλιου Ταταράκη
 

Η ζωή μας είναι γεμάτη από αλλαγές , άλλες μας κάνουν καλό, άλλες μας κάνουν κακό. Σε καμία περίοδο δεν μπορούμε να πούμε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή. Αυτές οι αλλαγές μας έχουν κάνει να δουλεύουμε όλο και πιο σκληρά κάθε φορά επειδή δεν προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Αυτό συμβαίνει διότι κάθε φορά θα υποστούμε μια αλλαγή στη ζωή μας, είτε οικονομική, είτε κοινωνική ή οποιαδήποτε άλλη μπορεί να μας συμβεί, για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε πάνω σε αυτές τις αλλαγές πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα.

Τα οποία, αε σημειωθεί, εμείς τα έχουμε δημιουργήσει με τις πράξεις μας και με τα θέλω μας και κανείς δεν μας τα έφερε να μας τα αφήσει μέσα στη ζωή μας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δουλεύουμε σκληρά και να ζούμε με τρόπο που δεν μας αρμόζει.

Ζούμε χωρίς ίχνος χαράς, δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε. Δυστυχώς δεν κάνουμε εμείς κουμάντο πουθενά τώρα πια και ο λόγος είναι πως πάντα σε ότι και να κάνουμε έχουμε αφήσει να υπάρχει ένα από πάνω μας ο οποίος μας λέει τι να κάνουμε με βάσει τα θέλω του και όχι τα δικά μας.

Έχουμε αφήσει τη ζωή μας στα χέρια των άλλων, το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τι δουλειά μας. Πάμε σε μια δουλειά στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει τον έλεγχο αντί να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί ακόμα και να το δημιουργήσουμε από την αρχή.

Δεν έχουμε στο μυαλό μας να γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, να ελέγχουμε εμείς τα νήματα στη ζωή μας.

Η ζωή δεν είναι μόνο όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας φέρνουν σε άθλια κατάσταση. Η ζωή είναι πιο απλή, εμείς την έχουμε κάνει σύνθετη και δύσκολη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ήρθαμε για να έχουμε εμείς των έλεγχο της και όχι να ακολουθάμε διαταγές.

Το ίδιο έχει συμβεί και με τη δουλειά, πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι με αυτό που κάνουμε διότι δίνουμε την περισσότερη ενέργεια μας πάνω του και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μας αρέσει. Γιατί η  ενέργεια που δίνουμε πρέπει η δουλειά ή αυτό με το οποίο ασχολούμαστε να την πάρουμε πίσω σε μεγαλύτερο βαθμό. Αρα για να κάνουμε κουμάντο στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε κουμάντο στον εαυτό μας.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/07/2018 14:24

Τυπώθηκε: 17/07/2018 10:21

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/493491

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής Πάτρα: Ποια ήταν η Φούλα Παπανδρέου που βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της -Εγκληματική ενέργεια "βλέπει" η Ασφάλεια- ΔΕΙΤΕ τι λέει στο thebest.gr η ιατροδικαστής
"Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της "Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της
Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη Σωκράτης Κόκκαλης Jr: Ο χαμός του γελαστού παιδιού σκόρπισε ανείπωτη θλίψη
Σωκράτης Κόκκαλης junior: Ο έρωτας και η σχέση με την κόρη γνωστού εκδότη Σωκράτης Κόκκαλης junior: Ο έρωτας και η σχέση με την κόρη γνωστού εκδότη
Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης
Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της Μαρίας Κονταξή - Φάλαρη στα 45 της μόλις χρόνια Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο της Μαρίας Κονταξή - Φάλαρη στα 45 της μόλις χρόνια
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 16, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Δευτέρα 16, την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
Κηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας "Εντελβάις" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κηδεύτηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας "Εντελβάις" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε 35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε