Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπανάτσιου για θαλάσσιο μέτωπο: "Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη"

Παπανάτσιου για θαλάσσιο μέτωπο: "Ή...

Δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών για την κατάθεση της τροπολογίας παραχώρησης

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Εκπληρώνεται ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας της Πάτρας». Αυτό δηλώνει η  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, για την τροπολογία, η οποία κατατίθεται στη Βουλή και αφορά την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στον Δήμο Πατρέων.

Η δήλωσή της έχει ως εξής:

 

"Με την τροπολογία 1663/134 που κατατέθηκε χθες 9 Ιουλίου στη Βουλή, στο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας, κατοχυρώνεται η δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της χρήσης της πρώην χερσαίας ζώνης του λιμανιού της πόλης, για 99 χρόνια. Το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας, με όλα τα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν εντός του, θα βρεθεί πλέον στα χέρια του Δήμου προκειμένου να το αξιοποιήσει για κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς ή άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Εκπληρώνεται έτσι ένα διαχρονικό, δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, το οποίο αποτέλεσε και δέσμευση του πρωθυπουργού.

Η πράξη αυτή, βέβαια, είναι μια ακόμα αποτύπωση του προσανατολισμού της κυβέρνησης για απόδοση των δημόσιων χώρων στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εκπληρώνονται οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για να περάσουν αυτοί οι χώροι αλώβητοι στις επόμενες γενιές, χωρίς να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης κοντόφθαλμων συμφερόντων".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις