Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναύπακτος: Επιμνημόσυνη δέηση για τον Τάσο Καρατάσο

Ναύπακτος: Επιμνημόσυνη δέηση για τον Τά...

Ήταν αρχιστράτηγος των Μακεδονικών Επαναστατικών Σωμάτων

Η Αδελφότης Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος» προσκαλεί το κοινό στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Αρχιστρατήγου Μακεδονικών Επαναστατικών Σωμάτων Τάσου Καρατάσου που θα τελεστεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 9:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου.

Ο Καρατάσος από νεαρή ηλικία πολέμησε στα βουνά της Μακεδονίας τον Οθωμανό κατακτητή και ονομάστηκε αρχιστράτηγος.

Με ξεκληρισμένη την οικογένειά του από τον εχθρό σε αντίποινα των νικών του, συνέχισε την πολεμική διαδρομή του νοτιότερα στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ακαρνανία και στη Μεσσηνία. Αποκαμωμένος, πια. βρίσκει στον ελεύθερο Έπαχτο τη φιλόξενη πατρίδα που αποζητούσε. Πέθανε το 1830 σε ηλικία 66 ετών και ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο που υπήρχε πέριξ του ναού της Αγίας Παρασκευής της πόλης.

Ο συμβολισμός του προσώπου του Καρατάσου είναι ικανός να τονώσει την ιστορική μας μνήμη και την πεποίθηση ότι καθένας από εμάς μπορεί να είναι ένας αγνός και έντιμος πατριώτης.

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Καρατάσος ήταν Έλληνας οπλαρχηγός στην Επανάσταση του 1821. Είχε γεννηθεί το 1764, στο νομό Ημαθίας και απεβίωσε στις 22 Ιανουαρίου 1830, στη Ναύπακτο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις