Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ι. Φωτήλας: Υπολειτουργεί το Παθολογοανατομικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Ι. Φωτήλας: Υπολειτουργεί το Παθολογοανα...

Μιλώντας στο Σκάι έκανε λόγο για «ομολογία της φιλικής σχέσης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με Σαββίδη»

Στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα κι όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κ. Φωτήλα, στο εν λόγω εργαστήριο έχουν μείνει 3 από τους 5 ειδικευμένους ιατρούς και υπάρχει έλλειψη ειδικευόμενων, αφού οι περισσότεροι επιλέγουν το «δρόμο της μετανάστευσης». Αποτέλεσμα είναι η μη εξυπηρέτηση πολιτών που χρειάζονται άμεσα τη διάγνωση των βιοψιών τους.

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν σκοπεύει να προβεί στην ενίσχυση με προσωπικό του εργαστηρίου και εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο προσέλκυσης ειδικευόμενων ιατρών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης των κ.κ. Φωτήλα και Οικονόμου προς τον Υπουργό Υγείας.

Η έλλειψη νέων ιατρών – λόγω αδυναμίας της κυβέρνησης να συγκρατήσει το Brain drain – σε συνδυασμό με τις μειωμένες προσλήψεις έχουν χτυπήσει ουσιαστικά τα θεμέλια της δημόσιας υγείας.

Πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί και στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας δεδομένου ότι από τη μια υπάρχουν πολύ λίγοι ειδικευμένοι ιατροί – αφού από τους 5 έχουν μείνει μόνο 3 – και από την άλλη παρατηρείται έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών – αφού οι περισσότεροι επιλέγουν το «δρόμο της μετανάστευσης». Αποτέλεσμα είναι η μη εξυπηρέτηση πολιτών που χρειάζονται άμεσα τη διάγνωση των βιοψιών τους και συγκεκριμένα εκείνων που προέρχονται από ιδιωτικά ιατρεία δημιουργώντας την ανάγκη να καταφεύγουν σε άλλες λύσεις. Οι λύσεις τους είναι ή το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας – που λόγω όγκου εργασίας και αυτό αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει έγκαιρα – ή ιδιωτικές κλινικές.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.            Σκοπεύετε να προβείτε στην ενίσχυση με προσωπικό του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του ΓΝ «Άγιος Ανδρέας»; Αν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;

2.            Έχετε προβεί στη διερεύνηση για την πρόσληψη ειδικευόμενων ιατρών για το εν λόγω εργαστήριο; Αν ναι, ποιος είναι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων;

Στο μεταξύ ο Ιάσονας Φωτήλας, μίλησε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, το πρωί της Πέμπτης 15 Μαρτίου 2018. Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

-              Η κυβέρνηση υπόσχεται κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διακόπτοντας για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα, αλλά η κατάσταση γίνεται συνεχώς χειρότερη. Το βασικό ερώτημα είναι από πού πηγάζει η αμετροέπεια του κ. Σαββίδη. Τα μόνα δεδομένα: Λίγο νωρίτερα ομολογήθηκε η φιλική σχέση της κυβέρνησης με τον κ. Σαββίδη, ο Πρωθυπουργός ήρθε «νύχτα» στη βουλή για να υπερασπιστεί μια φωτογραφική τροπολογία που είχε σχέση με αυτόν και ο κ. Σαββίδης είναι ο μόνος Πρόεδρος ομάδας που δημόσια τοποθετήθηκε υπέρ ενός πολιτικού καθώς και ο μόνος επιχειρηματίας που παραδέχτηκε ότι στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έδρασε ως «λαγός» της κυβέρνησης.

-              Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ενδεχόμενη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ώστε να υπάρχει κοινή εθνική «γραμμή» - κάτι που έχει προτείνει η ΝΔ από το 2016. Για να μπορέσει να υλοποιηθεί όμως το εγχείρημα αυτό θα πρέπει κατ’ αρχάς η ίδια η κυβέρνηση να έχει ενιαία «γραμμή» και μετά όλα τα κόμματα μαζί.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=621RYIym7uE&feature=youtu.be

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις