Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Greece Earthquakes: Η δημοφιλέστερη mobile εφαρμογή για σεισμούς στην Ελλάδα έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στην Πάτρα

Greece Earthquakes: Η δημοφιλέστερη mobi...

Δείτε πώς λειτουργεί

Πόσες φορές μετά από έναν σεισμό έχετε αναρωτηθεί για το μέγεθος ενός σεισμού ή το επίκεντρό του; Θα θέλατε να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο τους σεισμούς που συμβαίνουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό;

Τη λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει η εφαρμογή Greece Earthquakes που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί εκ’ ολοκλήρου από την εταιρία OptionsNet στην Πάτρα και αποτελεί τη δημοφιλέστερη εφαρμογή αυτής της κατηγορίας στην Ελλάδα και μία από τις 10 δημοφιλέστερες ενημερωτικές εφαρμογές για κινητά στη χώρα (Κατηγορία: 100.000-500.000 εγκαταστάσεις).

H εφαρμογή προβάλει όλους τους σεισμούς που συμβαίνουν στην Ελλάδα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο συλλέγοντας και ομογενοποιώντας ανοικτά δεδομένα από 4 διαφορετικούς παρόχους  όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εργαστήριο Σεισμολογίας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το European Mediterranean Seismological Center και το United States Geological Survey.

Τα σεισμολογικά δεδομένα που αφορούν το μέγεθος και το επίκεντρο κάθε σεισμού αποτυπώνονται σε χάρτες καθώς και σε λίστες με χρονολογική σειρά, ενώ υποστηρίζεται επιπλέον  η δυνατότητα διασύνδεσης φωτογραφιών με τα συμβάντα. Παρέχονται τέλος πληροφορίες για μεγάλους σεισμούς που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και υπηρεσίες ειδοποίησης (Notifications) για σεισμούς στην Ελλάδα με βάση προσωποποιημένα κριτήρια (π.χ. θέλω να λαμβάνω ειδοποιήσεις για σεισμούς άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Richter). Στα άμεσα σχέδια είναι να ενσωματωθεί στην εφαρμογή η λειτουργία Safety Check/Crisis Response του Facebook προκειμένου να ενημερώνουν οι χρήστες τους οικείους τους για την κατάστασή τους, καθώς και υπηρεσίες ChatBot για αυτοματοποιημένη λήψη πληροφοριών-οδηγιών σχετικά με τη διαχείριση ενός σεισμικού γεγονότος από το χρήστη.

H εφαρμογή έχει αναπτυχθεί από το Λίνο Κωστόπουλο (Senior Software Engineer), Γιάννη Παναρέτου (Technical Expert) και Γιάννη Κωστόπουλο (Business Analyst) και εκτός της Ελληνικής έκδοσης διατίθεται πλέον για την Ιταλία, Κύπρο και Ιαπωνία στα λειτουργικά συστήματα iOS και Android.

Περισσότερα

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greek.Earthquake

 

https://itunes.apple.com/gr/app/greece-earthquakes/id966494626

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις