Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας» επαναλειτουργεί την Τράπεζα Αίματος

Ο «Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρ...

Και οργανώνει εβδομάδα Αιμοδοσίας

Ο «Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας» αποφάσισε και προέβει στην επανασύσταση της Τράπεζα Αίματος, που είχε και στο παρελθόν, η οποία θα φέρει την ίδια ονομασία με τον σύλλογο.  Νόμιμος εκπρόσωπος της Εθελοντικής αυτής Ομάδας θα είναι ο Πρόεδρος του Συλλόγου.

Με αφορμή, λοιπόν, της επαναλειτουργίας της τράπεζας ο σύλλογος οργανώνει εβδομάδα Αιμοδοσίας. Η αιμοληψία θα γίνεται στο χώρο του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και  έως  την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου   9:00 το πρωί με 1:00 μεσημέρι και 5:30 το απόγευμα με 8:00 το βράδυ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τους: «Παρακαλούμε θερμά τους συναδέλφους που μπορούν να δώσουν αίμα να προγραμματίσουν την ημέρα απουσίας τους από το σχολείο ή από τους φορείς της εκπαίδευσης σε συνεννόηση με το Διευθυντή του σχολείου ή τον Προϊστάμενο τους. Παρακαλούμε επίσης θερμά τους συναδέλφους Διευθυντές και Προϊσταμένους σχολείων να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, καθώς και να μεριμνήσουν ώστε οι συνάδελφοι να λάβουν τις δύο επιπλέον ημέρες άδεια που δικαιούνται. Επίσης, παρακαλούμε για ανάρτηση της σχετικής ανακοίνωσης στο γραφείο εκπαιδευτικών του σχολείου. Σας υπενθυμίζουμε τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία (παρ. 5 του Υ. Κ.) σχετικά με την άδεια που δικαιούνται οι αιμοδότες συνάδελφοι: «ο εκπαιδευτικός που ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης ή μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία, δικαιούται ειδική άδεια απουσίας δύο (2) ημερών πέραν την ημέρας αιμοδοσίας, με πλήρεις αποδοχές. Ο εκπαιδευτικός οφείλει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η αιμοληψία. Οι δύο (2) αυτές ημέρες άδειας μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας, είτε οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο και δεν μεταφέρεται στο επόμενο ημερολογιακό έτος».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις